A kínai adóhivatal dönthet a BCH vitában?

spot_img

Kína Xinjiang és Guizhou tartományaiban szigorú ellenőrzést tartott az adóhivatal, ahol az olcsó energia miatt idetelepült kriptopénz bányákat üzemeltető vállalkozókat ellenőrizték. Beszámolók szerint, a november 5-én indult vizsgálat azzal kezdődött, hogy az összes érintett cégnél lekapcsolták az elektromos áramot, ami a becslések szerint napi egymillió jüan-os ($140 000) kárt okozhatott az érintettek számára.

Bár az ellenőrzés 2 nappal ezelőtt véget ért, az nem világos, hogy a bányák energiaellátást visszaállították-e. A napokban számoltunk be arról, hogy a Bitmain által támogatott BCH ABC lánc komoly hátrányba került és éppen Xinjiang az a tartomány, ahol 90 000 bányagép üzembehelyezésével biztosították volna a holnapi fork biztosításához szükséges erőforrásokat.

Az SV-t támogatók (Coingeek, SVPool, BMG) fölénye időközben már 70% fölé nőtt, mert Bitcoin-t bányászni jelenleg 40%-kal profitábilisabb mint Bitcoin Cash-t, így a napokban többen is elhagyták a láncot, ami arányaiban tovább növelte az SV befolyását.

A különböző fórumokon terjengő pletykák szerint, a Bitmain irodai dolgozóinak nagy részét már a hónap elején kivezényelték Xinjiangba, hogy a helyi bányász cégekkel egyeztessenek arról, hogy azok telephelyenként, átmeneti időre vállalják el 5000 Bitmain bányagép üzemeltetését, így az egész tartományra kiterjedő vizsgálat a lehető legrosszabbkor jött a Bitmain számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img