Jelenleg Craig Wright a Bitcoin Cash ura

spot_img

A hétvégén sem csitult a Bitcoin Cash ABC és SV forkjai közötti harc. Ígéretéhez híven, Craig Wright mozgósította az őt támogató erőket, így jelenleg az SV fork mögötti bányász csoportok (Coingeek, SVPool, BMG) 66.66%-os abszolút többséggel rendelkeznek a BCH hálózatán.

A Bitcoin Cash évente két alkalommal hajtja végre az algoritmusának fejlesztését célzó hard forkokat, az őszi frissítésre azonban két olyan terv körvonalazódott, melyek nem voltak kompatibilisek egymással. A ma SV néven ismert fork a blokkok méretét növelné 32Mb-ról 128 MB-ra, míg az ABC inkább az okos szerződések és a programozható pénzek (Oracle) irányába indulna el.

Az ismert kriptós youtubernek, Tone Vays-nek nyilatkozó Craig Wright szerint az ABC egyik fő támogatóját, a Bitmain mögött álló Jihan Wu-t nem érdekli a Bitcoin Cash és kizárólag saját anyagi megfontolásai vezérlik.

“Legfőbb célja, hogy első körben a BCH algoritmusa kiemelten támogassa az ASIC gépekkel történő bányászatot, később pedig Proof of Stake coinná, egyfajta Ethereum 2-vé változtatná a Bitcoin Cash-t.”

Szerinte a múltban Vitalik Buterin is ezen tervek miatt tett pozitív nyilatkozatokat a Bitcoin Cashről.

A bizonytalanság hatására a BCH tovább veszített az értékéből és 600 dollár környékéről $515-ig esett vissza. Az értékvesztés kizárólag az ABC gyengülésének tudható be, a Poloniexen az SV jövőbeli árfolyama továbbra is 115 dollár körül alakul.

Tavaly egyébként a Bitcoin és a Bitcoin Cash között tört ki egy hasonló hash háború. A profitabilitás változásai miatt, a bányászok akkor oda-vissza váltogattak a két lánc között és egy darabig még a flippening is egy valós alternatívának tűnt, vagyis hogy a Bitcoin helyét végérvényesen a Bitcoin Cash veheti át, de a minerek végül a BTC-t választották. Minderre azért érdemes emlékezni, mert a Bitcoin Cash polgárháborújába a tízszer nagyobb számítási kapacitással rendelkező Bitcoin hálózatból átváltó bányászok is beleszólhatnak, akik ha profitábilisnak vélik, csatlakozhatnak az egyik vagy másik forkot támogató csoportok pooljaihoz. Ez viszont a Bitcoin hálózaton okozhatna fennakadásokat, feltorlódó tranzakciókat és emelkedő jutalékokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img