Kriptopénzek jelentik a menedéket a hiperinflációval szemben

spot_img

Három hónapja Venezuelában 5 nullával rövidítették meg a helyi pénznemet, hogy kezelni tudják az egymillió százalékot meghaladó inflációt. A központi bank emiatt egy külön telefonos applikációt is létrehozott, hogy a lakosok kiszámolhassák tulajdonképpen mennyi pénzzel is rendelkeznek. A helyzet azóta sem javult, amit az “ország Tescojának” számító Traki legújabb lépése is bizonyít. A kiskereskedelmi lánc kriptopénz elfogadóhellyé vált.

A hírt egy reddit felhasználó osztotta meg a közösséggel, aki egy videót is mellékelt arról, hogy ruhákat és tanszereket vásárolt bitcoinért cserébe. Ugyancsak a redditen kapott segítséget az a másik venezuelai, akinek a Nano közössége nyújtott támogatást. Mint elmondta, az adományok hatalmas segítséget jelentenek számára, mert a havi fizetése nem éri el a 0.5 Nano-t (a poszt idején $2.7 / 800Ft) sem. Később egy képet is közzétett arról, hogy mire költötte a pénzt.

Tegnap pedig az ország legrégebbi lapja, az 1904 óta megjelenő El Impulso biztatta arra olvasóit, hogy adják el autóikat bitcoinért cserébe és közölt részletes leírást annak lépéseiről.

Érdekesség, hogy ugyancsak tegnap egy amerikai politikus, Ron Paul írt ki szavazást a twitter oldalán. Kérdése az volt, hogyha valaki kapna 10 000 dollárt, de azt 10 évig le kellene kötnie mielőtt elkölthetné, akkor mit választana: az Amerikai Jegybank által kibocsájtott váltót, aranyat, bitcoint, vagy 10 évre szóló állampapírokat. 70 000 leadott szavazat után a bitcoin a legnépszerűbb, több mint 50%-kal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img