A SEC vezetője szerint nem lesz ETF, amíg manipuláció van

spot_img

A Fortune tegnapi cikke szerint az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) vezetője újra hangot adott a kriptopénz ETF-ekkel kapcsolatos aggályainak.

A New York-i Consensus Invest konferencián kifejtette, hogy csak olyan ETF kérelmeket fog támogatni, amelyek esetében biztos, hogy csak és kizárólag az azok alapjául szolgáló eszközök értékének alakulása jelenti az egyetlen kockázatot a befektetők számára. “NYSE-n vagy a Nasdaq-on folyamatosan figyelik a piacot, pont az olyan elemek kiszűrése céljából, akik a decentralizáltság látszatát fenntartva összeállnak [hogy együtt manipulálják a piacot és a befektetői hangulatot]. A kriptopénzek piacán ezen biztosítékok nagy része nem létezik.”

Azt is hozzátette, hogy a meglévő ETF-ek esetében nem áll fenn a lopás vagy az “eltűnés” veszélye. Ebből arra következtethetünk, hogy a kriptopénzek esetében szerinte igen, hiába indította el, vagy tervezi a közeljövőben több nagy szolgáltató – köztük a világ legnagyobb kriptobrókere, az amerikai Coinbase – a saját tárolási (Custody) megoldását. A Coinbase Custody egyébként pont egy hónapja kapta meg a New York állami szervektől a hivatalos, intézményi szintű minősítését.

Manipuláció és lopás pedig sajnos tényleg van, a saját bőrünkön tapasztaljuk. A legutóbbi összeomlással a várva-várt BTC ETF egyelőre látótávolságon kívülre került.

Bevált a Mikron, mutatjuk hogyan

Néhány nap múlva indul a Mikron public sale!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img