Tovább titkolózna a Tether

spot_img

Már megszokhattuk, hogy a Tetherrel kapcsolatban rendszeresek a kisebb-nagyobb balhék. Néhány héttel ezelőtt például a letéteiket kezelő bankról derült ki, hogy anyagi problémákkal küzködik, így közel másfél millárd dollárnyi USDT token sorsa lógott a levegőben. Később a Bitfinex is érintetté vált a dologban, de a botrány elült és tegnap  végre már egy kifejezetten jó hírről is beszámolhattak a híroldalak.

A Bitfinex lehetővé tette, hogy 1:1 arányban lehessen oldalán a Tether és fiat párok között kereskedni. Ezzel a felhasználók számára elérhetővé vált hogy fiat pénzeiket közvetlenül stabil kriptopénzzé alakítsák és kihasználhassák azok előnyeit. A hírről mind a Bitfinex, mind a Tether blogja is beszámolt. Ebben a Bitfinex biztosította felhasználóit, hogy személyes kapcsolatban állnak a Tether csapatával és megbizonyosodtak annak hitelességéről. Ezt azonban árnyalja a Tether oldalán végrehajtott legfrissebb módosítás.

Az USDT működését leíró dokumentumból ugyanis törölték a Tether értékét biztosító, bankokban letétbe helyezett pénz nyilvános auditálására utaló szavakat. Míg korábban azt írták, hogy:

“A Tether platformját az állandó átláthatóságot szem előtt tartva hoztuk létre és vetjük alá rendszeres ellenőrzéseknek. Minden tether értékét 100%-ig valós pénz biztosítja.”,

addig az új verzióból a “vetjük alá rendszeres ellenőrzéseknek” rész már kimaradt. Emiatt most ismét áll a bál a fórumokon. Vannak akik szerint valaki már megint valami apróságba kötött bele, mások pedig a kriptó legnagyobb csalásáról beszélnek.

Kapcsolódó anyagunkban a Tether létrejöttének érdekes történetével ismerkedhettek meg:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ICO

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img