Mithril (MITH): Instagram a blokkláncon

spot_img

Az elmúlt napokban az ismertebb kriptopénzeken túl csak egy kisebb altcoin, a Mithril volt képes bekerülni a Binance 10 legnagyobb forgalmat bonyolító piacai közé. A Mithril (MITH) elsődleges célja, az online tartalmakat előállítók jutalmazása.

A vbloggerek, podcasterek és livestream-et készítők számára sok nehézséget okoz tartalmaik monetizálása. A Mithril elsősorban ezeket az embereket célozza részben a MITH tokennel, amit több közösségi oldalon is szeretnének bevezetni, részben a Lit platformmal, amit egy blokkláncra épülő Instagramként lehetne jellemezni.

A token mögött tajvani fejlesztők állnak. Alapítója Jeffrey Huang, a 17 Media élő streamekre specializált alkalmazás megalkotója. Bár nekem  nem mondott túl sokat ez a név, a wikipedia szerint az appnak naponta átlagosan 700 000 felhasználója van. A Mithrilnek ugyancsak szoros kapcsolata van az Arsenic TV-vel, ami egy olyan modelleket bemutató ügynökség, aminek közösségi oldalait milliók követik. Az együttműködés értelmében az Arsenic a jövőben a Mithril alkalmazásán, a Lit-en fogja közzétenni  tartalmait.

A Lit-en megosztott tartalmakért a felhasználók MITH tokeneket szerezhetnek, aminek kiosztását egy algoritmus garantálja a megtekintések, megosztások és közösségi reakciók függvényében. Ezt Social Mining-nak, tehát közösségi bányászatnak nevezik. Az okosszerződések 350 millió tokent fognak létrehozni a különböző interakcióknak köszönhetően, ezt követően pedig már csak a forgalomban lévő tokenekkel számolhatnak a felhasználók. A teljes token mennyiség egymilliárd lesz, amiben a fenti 350 millión túl még benne van az ICO során értékesített mennyiség, a fejlesztők része és a korai befektetők számára lefoglalt keret is.

A Lit rendelkezik egy beépített tárcával is. Ez a Vault, ahol nem csak a platformon megszerzett tokeneket, de a tőzsdéken vásárolt MITH-et is tárolni lehet. Ennek főleg akkor van értelme, ha valaki hosszabb távon is használná a Lit-et, ugyanis minél több tokent tárol valaki az alkalmazáson belül, annál gyorsabban szerezhet újabb tokeneket az itt végzett tevékenységeinkért. A staking 30 napos periódusokban zajlik, tehát a lekötött tokenekhez leghamarabb egy hónappal később lehet ismét hozáférni. A Vault egy beépített váltóval is rendelkezik, ahol a MITH BTC-re és ETH-re váltható.

A Mithril ma már több nagy tőzsdén is elérhető, ami a februári induláshoz képest, jelentős eredmény.

A token ERC20 alapú, így tárolása könnyen megoldható bármilyen Ethereumot támogató wallet, például a MyCrypto (a MyEtherWallet készítőjének tárcája), a Binance Trust walletje, vagy akár egy Ledger segítségével.

A Mithrilnek a már bevezetőben említett nagy forgalma miatt néztem utána, de az olvasottak után még több kérdés is felmerült bennem, amelyekre sem a honlapon, sem az 1 oldalas whitepaperben nem kaptam választ. Például, hogy a YouTube vagy más szolgáltatók miért vezetnék be egy rivális platorm tokenjét a felületükön, vagy hogy ha a social mining során elérték a tokenek maximális számát, akkor a rendszer  miként fogja jutalmazni a felhasználóit.

A Mithrilt ugyanakkor több kokázati befektető is támogatta az indulásban (például az oldalon már többször is emlegetett Pantera Capital) és a legnagyobb tőzsdéken való jelenlét is azt mutatja, hogy az ázsiai paic helyzetét jobban ismerők lehetőséget láthatnak a Mithril és a Lit sikerében.

További információk: mith.io

Lit alkalmazás: piepieapp.com (Angol nyelvre a jobb alsó sarokban lévő legördülő menüben tudtok váltani.)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img