Vizsgálnák a privát tranzakciókat bonyolító coinok blokkláncait

spot_img

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma pályázatot írt ki a privát tranzakciókat bonyolító kriptopénzek, elsősorban a Zcash és a Monero blokkláncainak analízisére.

“Bár az anonimitáshoz és a személyes adatok védelméhez kapcsolódó megoldások hasznosak, ugyanezen jellemzők miatt fontos megértenünk az ezt lehetővé tevő blokkláncok tranzakcióinak működését, hogy elejét vehessük azok illegális felhasználásának.”

A felhívás szerint csak a gyanús tranzakciók ellenőrzése a cél, bár egy kizárólag anonim tranzakciókat bonyolító blokkláncnál (Monero) kérdéses, hogy ezeket hogyan szűrné meg előzetesen a hatóság. A program az SBIR (Small Business Innovation Research program) keretében valósulhat meg, ami kisvállalkozások számára teszi lehetővé, hogy részt vegyenek a kormányzat által indított kutatásokban.

Az USA egyre aktívabb a kriptopénzekhez köthető tranzakciók vizsgálatában, ennek kapcsán pedig a napokban két bitcoin címet is tiltólistára helyeztek. Nemrégiben pedig a naponta több milliárd dolláros bitcoin forgalmat bonyolító Bitmex igazgatója, Arthur Hayes nyilatkozott úgy, hogy a jövőben az anonimitás lehet a legnagyobb értékünk.

BitMEX igazgató: az anonim pénzküldés lesz a legnagyobb érték

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img