Japán második legnagyobb bankja saját kriptopénzt indít 2019-ben

spot_img

A Finance Magnets hírei szerint japán második legnagyobb bankcsoportja, a Mizuho Financial Group saját stabil kriptopénzt indít 2019 márciusában.

A Mizuho kriptója egy japán jenhez kapcsolt stablecoin lesz, amelyet az ügyfelek egy okostelefon app segítségével küldözgethetnek egymásnak. A dolog fő értékajánlata az, hogy segítségével a felhasználók bankszámláik és egymás között ingyenesen küldhetnek pénzt. A bank számára ebben ott a buli, hogy gyűlik a rengeteg adatuk az ügyfelek költési és küldési szokásairól.

Koji Fujiwara, a Mizuho bankcsoport vezérigazgatója, teljesen érdektelen infó a bejegyzés szempontjából

A Mizuho kriptójának nevéről és technológiájáról egyelőre nem tudunk részleteket. A 2019 márciusi indulás után az ügyfelek az üzletekben is fizethetnek majd az appon keresztül, QR kódok leolvasása után. Saját partnereik mellett 60 japán regionális bank csatlakozását várják a rendszerbe, mely a bankkártyás fizetési szolgáltatók orra alá komoly mennyiségű borsot törhet: Okostelefonos fizetés legalább olyan praktikus lesz, mint a bankkártyás érintéses, de olcsóbb lesz mind a vásárlók, mind az eladók számára.

Induláskor az is ki fog derülni, hogy tényleg blokkláncot használó kriptopénzről van-e szó. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy a Mizuho fabatkája nem lesz majd a Binancen és egyéb kriptotőzsdéken elérhető, hiszen az ügyfelek az appban közvetlenül jenből fogják azt oda-vissza váltani. Érdekes trendet vetít azonban a húzás előre a 2019-es évre, amikor az érkező tech céges kriptók mellett a kereskedelmi bankok is saját fejlesztésekkel állnak majd elő.

Bloomberg: Stablecoin lesz a Facebook (WhatsApp) kriptója

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img