Mi az a Crypto Dusting?

spot_img

A Crypto Dusting a hackercsoportok módszere arra, hogy eltüntessék nyomaikat a hatóságok elöl. A támadás során, az illegális úton megszerzett kriptopénzek egy részét véletlenszerű wallet címek között osztják szét, ami a későbbiekben sok kellemetlenséget okozhat a tárcák tulajdonosai számára.

Mivel egyre több kiberbiztonsági cég nyújt a blokkláncokon végrehajtott tranzakciók elemzését lehetővé tevő megoldásokat, a bűnözőknek újabb és újabb módszereket kell találniuk arra, hogy nyomaikat eltüntethessék. Az utalásokat bizonyos szintig anonimizáló Coinmixerek ebben nyújtanak segítséget. Ezek a szolgáltatások többszörösen összekeverik az oda beérkező kriptopénzeket, ami beazonosíthatatlanná teszi azok származási helyét, majd biztosítják, hogy az eredeti címzetthez is eljusson a neki szánt összeg.

Egy tőzsde feltörése után, az ellopott pénz egy coinmixer segítségével akár több 10 000 cím között is szétosztható, amivel nagyon megnehezíthető a hackereket követni próbáló algoritmusok munkája. Ezzel viszont minden így “befeketített” wallet gyanússá válhat és mivel a törvényi szabályozás miatt a jövőben egyre több tőzsdén és tárca szolgáltatónál lesz majd előírás az ügyfelek azonosítása, elképzelhető, hogy ennek megtörténte után fogják elővenni az addig mit sem sejtő, ártatlan tulajdonosokat. Egy 2018 júliusában végzett felmérés szerint, a Bitcoin tranzakciók kétharmadát a mixer szolgáltatók bonyolítják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img