Brave fejlemények: Ads tesztüzem, böngészőn kívüli reklámok

spot_img

Tegnap közölt a cnet.com exkluzív interjút Brendan Eich tech legendával, a Brave projekt atyjával. Örömmel adunk hírt egy hónap alatt immár harmadjára a böngészővel, és a kapcsolódó BAT tokennel kapcsolatos fejleményekről, hiszen egy égető problémára adnak, a való világban is remekül működő választ. 2018 végére a havi aktív felhasználóik száma elérte az 5,5 milliót.

Az interjúból kiderülnek az idei év fejlesztési irányai:

  • 2019 második felében érkezik a szoftverfejlesztői készlet, amellyel a Brave böngészőn kívül is megjeleníthetők lesznek a rendszer reklámai, ezek után pedig mind a megjelenítő (a weboldal, youtuber vagy egyéb tartalomgyártó), mind a fogyasztó , sőt még a Brave is bevételre tesz szert.
  • Addigra befejeződik a saját böngészőn belüli teszt, amely során a felhasználók önmaguknak állíthatják be, hogy milyen reklámokat szeretnének látni, ezért pedig a saját tárcájukba kapnak BAT token kompenzációt. A hirdetők BAT tokenben vásárolnak megjelenést, ezzel folyamatos igényt generálva.
  • Tovább dolgoznak a teljes GDPR megfelelőségen, amellyel már most is messze a konkurencia előtt vannak. A GDPR az EU-ból indulva komoly hullámokat vet világszerte, az USA mellett Japán, Dél-Korea, Brazília, India, Argentína és Kína is hasonló alapelvek mentén fogad el webes adatvédelmi törvényeket.
  • Az interjúban Brendan kifejti, hogy kétféle reklámmal találkozhatnak majd az ezt engedélyezők a platformon: (1) Notification megjelenésű reklámok megjelenés után is fizetnek, lekattintva pedig ennek többszörösét. Ezen verzió esetén csak a felhasználó (te) és a Brave osztozik a hirdetési bevételen, ráadásul meglepően nagylelkű 70-30 arányban, BAT kifizetéssel. (2) A második verzió beállításainknak megfelelő reklámai közvetlenül a tartalomgyártók, így pl. a Kripto Akadémia hasábjain jelennek meg. Ezek után az oldal, a felhasználó és a böngésző fejlesztője 70-15-15% arányban részesül. És mindezt automatikusan.

A folyamatban lévő teszt során nézett reklámokért egyelőre nem történtek kifizetések, így a mennyiségekről nem tudunk még nyilatkozni, itthon ráadásul (legalábbis a saját böngészőmben) még nem éles az “Ads” szekció a beállításokban.

A cég szerint a felhasználók által a reklám és notification nézésért bezsákolt BAT tokenek kiutalhatók lesznek, így tőzsdéken vagy brókereknél euróvá, dollárrá, forinttá tehetők. A hivatalos oldalról letöltve tudod kipróbálni a böngészőt, mind asztali, mind Android és iOS verzió rendelkezésedre áll.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img