3,1 millió dollár befektetés a RealBlocks ingatlan tokenizációs platformba

spot_img

A Morgan Creek Digital alap mellett négy másik cég vett részt a befektetési körben, mely során 3,1 millió dollár üti a RealBlocks platform fejlesztőinek markát, persze részesedésért cserébe.

A RealBlocks ingatlan tokenizációs megoldást és piacteret fejleszt Ethereum alapon. Hármas célt tűztek ki maguk elé:

  • Globális hozzáférés: Az USA-n kívüli befektetők is könnyen férhetnek amerikai ingatlanokhoz, állhatnak össze az online felület segítségével
  • Intézményi ingatlanbefektetésekhez való hozzáférés: Az egyszeri kisbefektetőnek is lehetősége nyílik csatlakozni a világ legjobb magántőke-alapjainak ingatlanos befektetéseihez
  • Azonnali likviditás: A platformon a befektetők egymás részesedéseit tudják adni-venni

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital alapítója szerint a 2019-es év döntő jelentőségű lesz a blokklánc projektek életében, hiszen az évek óta tartó tesztelés és kísérletezés után idén valódi problémákat megoldó, működő termékek lépnek piacra. Szerintük a jövőben a világ összes részvénye, kötvénye, állami pénze, de még a nyersanyagok is tokenizálódni fognak, a RealBlocks megoldása tökéletesen illik ebbe a vízióba.

Korábban már beszámoltunk egy másik ingatlan tokenizációs projektről is: A Stellar blokkláncát használó Smartlands már előrehaladottabb állapotban van: Októberben a világ vezető ingatlanfejlesztőjét, a Colliers International-t sikerült behúzniuk teszt üzemre, illetve idő közben elindult első tokenizációs projektjeik értékesítése, melyek között találunk New York-i apartmanházat, angol gyárépületet és mezőgazdasági területet is. Ethereum vagy Stellar vásárlására a Binance tőzsdét ajánljuk.

Nagy kérdés, hogy a RealBlocks a haszonélvezeti jogot, a tulajdonjogot, vagy mindkettőt tokenizálja? A Smartlands esetében például haszonélvezeti jogről van szó, amellyel ugyan a bérleti díjak ránk eső részét elméletileg megkapjuk, de például egy New York-i épület felértékelődéséből már nem profitálunk. Hát nem pont az lenne a lényeg, hogy hozzáférhetővé váljanak korábban elérhetetlen digitalizált vagyontárgyak?! Ebben a formában a kisbefektetőnek az ingatlan tokenes befektetés nem sokkal vonzóbb, mint egy hazai ingatlanalap választása, mely szintén produkál 5-8% körüli éves hozamot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img