Az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb ingatlanfejlesztője tokent bocsát ki és ICO-t tart

spot_img

A 2018-as évet 37%-os növekedéssel és 7 milliárd dollár bevétellel záró Emaar Properties az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb ingatlanfejlesztője, valamint a Kínán kívüli világ legnagyobb ingatlanbefektetési társasága. A helyi arabianbusiness portál hozta le a napokban, hogy a cég közösségi (community) tokent bocsát ki és 12 hónapon belül ICO-t tervez európai befektetők számára.

A közösségi token célja a vásárlók és ingatlanosok számára fog értékkel bírni, az első hírek alapján nem befektetési célú eszköz lesz, így az ICO értékajánlatát még nem értjük. Segítségével az ajánlói és hűségrendszerüket tudják digitalizálni és megnyitni külsősök számára is. A token az Emaar globális hálózatában felhasználható lesz, így sejtésünk szerint kedvezményekre lesz beváltható, valamint plázákban, hotelekben és online történő vásárlásra lesz használható. Az általuk kezelt ingatlanokban a bérlők akár a token segítségével rendezhetik majd számláikat és fenntartási hozzájárulásukat.

A tokent a svájci Lykke fejleszti az Ethereum ERC-20 szabványa szerint. A Lykke egyébként rendelkezik saját, azonos nevű tokennel, mely csak a saját, Lykke Exchange nevű tőzsdéjükön érhető el kizárólag fiatért, és jelenleg 95%-os mínuszban jár a 2017 végi csúcsról. Az Emaar Properties a Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete mellett a brutális méretű Dubai Mall, a Dubai Opera és fényjátékáról híres Dubai Fountain fejlesztője is.

Ingatlanok tulajdonjogának vagy haszonélvezeti jogának tokenizációja a “minden tokenizációja” jelenség egyik zászlóshajója lehet, hiszen a mára globalizálódott ingatlanpiac még mindig múlt századi módszerekkel tud csak értékesíteni. Az ingatlantokenek megjelenésével a világ bármely részéről érkezhet a tőke, ráadásul egy-egy ingatlant körülményes adminisztráció nélkül birtokolhat több ember (akár több ezer) is. A témával mi is rendszeresen foglalkozunk a Kripto Akadémia hasábjain.

3,1 millió dollár befektetés a RealBlocks ingatlan tokenizációs platformba

A mostani kibocsátás különlegessége, hogy az Emaar igazi nagyágyúnak számít. Az, hogy ők a Lykke szolgáltatását és az Ethereum blokkláncot veszik igénybe, jól mutatja, hogy nem szabad leírni az ERC-20 szabványt és az Ethereum ökoszisztémát. A napokban olvastunk egy elemzést, mely értelmében az Ethereum projekten dupla annyi fejlesztő dolgozik, mint a Bitcoinon. Az ETH árfolyama november közepe óta a 83-170 dolláros sávban mozog.

ETHUSD 1 napos grafikon. Forrás: Tradingview rajzoló

A februári három hetes meglódulás közben nem sikerült a trendváltás, azonban hamarosan eldől, hogy teszteljük-e az év eleje épülő emelkedő trendvonalat, vagy újabb trendváltási próbálkozás történik. Kitörés esetén felfelé 225 és 255 dolláron vannak a következő heti csúcsok, lefelé törés esetén pedig számíthatunk a lélektani 100$, majd a 83-nál elhelyezkedő éves alj tesztelésére.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img