Véletlen egybeesések a QuadrigaCX számlavezetőjénél?

spot_img

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk a QuadrigaCX ügyéről, ami állítólag a tulajdonos halála miatt nem tudja visszafizetni ügyfelei számára, a nála letétbe elhelyezett 150 millió dollárnyi kriptopénzt. Némi keresgélés után viszont már olyan összefüggésekre bukkanhatunk a tőzsde kapcsán, amelyek további kérdéseket vetnek fel.

Sírba vitte a számlákhoz való hozzáférés titkát a tőzsde igazgatója

A CryptoCapital.co egy panamai pénzügyi intézmény, ami kriptotőzsdék számára teszi lehetővé fiat pénzek elfogadását és azok kifizetését ügyfeleik számára. A CryptoCapital a következő 5 tőzsdét képviseli:

Bitfinex, QuadrigaCX, CEX.io, Exmo és Coinapult

És itt most közbe kell szúrnom egy megjegyzést. A fenti kép a cég honlapjáról származik, amiről ma reggelre az egyik tőzsde neve (Bitfinex) eltűnt. A kép a múlt héten készült.

QuadrigaCX

A Quadriga fizetésképtelenségéről a fentebb is linkelt írásunkból tudhattok meg többet, erre most nem vesztegetnék több szót. Talán csak annyit emelnék ki, hogy a tőzsde csődje előtt már jelezték annak felhasználói, hogy jelentősen megnövekedett a kifizetések átfutási ideje.

CEX.io

A CEX egyike a kisebb, de azért már ismertnek számító váltóknak, ami más, fiat pénzeket kezelő kriptós oldalakkal szemben, még az utóbbi időben is lehetővé tette annak anonim használatát (bár egy levélben már jelezték ügyfeleiknek, hogy ezt a rendszert legkésőbb jövő év elején felfüggesztik és a további használatot azonosításhoz kötik).

A CEX.io kifizetési rendszere az elmúlt hetekben gyakorlatilag működésképtelenné vált.

Coinapult

A Coinapult weboldala december 10-e óta elérhetetlen.

Exmo

A tőzsde működik, de tulajdonosát tavaly karácsonykor elrabolták és csak 1 millió dollár váltságdíj fejében engedték szabadon.

Bitfinex

Bár a Bitfinex helyzete jelenleg stabilnak tűnik, neve rendre felmerül a Tetherrel kapcsolatos bizonytalanságok kapcsán és az is kiderült, hogy korábban egy strómanon keresztül bonyolíthatták pénzügyeik intézését. Egy témával kapcsolatos fórumban valaki azt is leírta, hogy tudomása szerint a CryptoCapital és rajtuk keresztül a Bitfinex is úgy működhet, hogy újabb és újabb leányvállalatokat hoznak létre, hogy azok bankszámláit kriptopénzekkel kapcsolatok üzleti tevékenységeikhez használhassák, majd miután azt rendre befagyasztja a számlavezető intézetük, továbbállnak egy másik országba és kezdik az egészet előlről

Bár lehet hogy csupán a véletlenek összjátéka, az utóbbi időben a CryptoCapital több partnerénél is felmerült a fizetésképtelenség gyanúja, ezért azt tanácsoljuk, hogy ne tartsatok nagyobb értékű kripto- és fiatpénzt az érintett oldalakon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img