Vezető JPMorgan elemző: Stabilizálódik a piac, mégis jöhetnek az intézmények

spot_img

Borítóképünkön az amerikai elnök látható, aki a kriptós közösség egészéhez hasonlóan tanácstalan a piac helyzetével kapcsolatban. 2019 februárjának elejére eljutottunk oda, hogy különböző pénzügyi elemzők, tanácsadók, bankok, befektetés alapok és kormányzati szakemberek gyakrán két héttel korábbi önmaguknak is ellentmondva nyilatkoznak a piac kilátásaival, saját szervezetük, ügyfeleik és a mitikus intézmények érdeklődésével kapcsolatban.

Tegnap bejegyzésben számoltunk be róla, hogy ausztrál pénzügyi szakemberek 7000 dollár környékére lőtték be az idénre legjobb esetben várható BTC árfolyamot, “bíznak a Bakkt és a Fidelity sikeres piacra lépésében, de nem várnak túl sok beáramló pénzt az intézményes befektetőktől”. A KA cikk megjelenése után néhány órával pedig a CNBC hozta le, hogy egy Nikolaos Panigirtzoglou nevű, a JPMorgannál dolgozó vezető elemző a saját decemberi álláspontját megváltoztatva arra jutott élő adásban, hogy az intézményi befektetők (bankok, befektetési és fedezeti alapok, nyugdíjalapok, stb.) a mostani stabilitást látva tömegesen fognak megjelenni. A legnagyobb gátat jelenleg szerinte a szabályozási környezet hiányosságai jelentik.

Egy napon belül kettő, totálisan ellentétes véleményt fogalmaztak meg olyan szakemberek, akiknek elméletileg ez a szakmája. Több dolgot is leszűrhetünk ebből a tanácstalanságből:

  • Senki sem tudja, hogy valójában mi várható
  • Az elemzők pénzért/megjelenésért nyilatkoznak, de egészen addig senkit nem érdekel, hogy össze-vissza beszélnek, míg végül valamelyiküknek igaza nem lesz
  • Senki sem tudja, hogy következik-e újabb piaci zuhanás a sokat emlegetett 2000-3000$ vagy az 1300$ körüli sávba
  • Senki sem tudja időzíteni a piac aljat

A mostani “stabilitás” egyébként a BTC 4200 és 3100$ közötti sávban történő mozgását jelenti, mely már kettő és fél hónapja tart. Közben az altcoinok nagy része jelentős mértékben vesztett árfolyamából.

Várakozások és találgatás helyett érdemes a tényeket nézni:

  • A BTC még most is kb. 230%-os pluszban van pontosan kettő évvel ezelőtthöz, és 10x-esben három évvel ezelőtthöz képest
  • A világ legjelentősebb tőzsdei és befektetési szolgáltatói kriptopénzes termékeket, szolgáltatásokat dobnak piacra. Lehet, hogy nem fogalmazták meg maguknak, hogy valaha újra 20k dollár fölé jut a BTC, de azt évszázados tapasztalatukkal biztosan igen, hogy lesz a termék iránt érdeklődés, lesz mozgás a piacon és fognak tudni hosszú távon is pénzt keresni.
  • A befektetői érdeklődés ugyan csökkenhetett, a kriptopénzek azonban még ma is a mainstream üzleti/gazdasági média napi gyakoriságú szereplői. Érdekes, hogy napi szinten számolnak be az érdektelen és értéktelen “tulipánhagymák” piacáról.
  • A blokklánc az élet minden területére begyűrűzött, a világ legnagyobb cégei tesztelik saját rendszereiket és hoznak ki saját kriptopénzt a közeljövőben.

Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) vagy Kriptosuli Élő oktatásainkat!

A Twitter CEO-ja tartja véleményét: “A BTC lesz az internet pénze”

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img