A Bakkt egy fogadás a jövőre, nem cél a rövid távú jövedelmezőség

spot_img

Február 7-én reggel tartotta a 2018. Q4 (4th quarter – negyedik negyedév) és az egész 2018-as év üzleti beszámolójának konferenciahívását az Intercontinental Exchange (ICE) vállalat, mely amellett, hogy a kriptós körökben várva-várt Bakkt startup tulajdonosa, világszerte 23 szabályozott tőzsdét és 6 elszámolóházat üzemeltet, 5 milliárd dolláros éves bevételével és innovatív megoldásaival a jelenlegi globális pénzügyi-kereskedelmi rendszer egyik sarokköve.

A konferenciahíváson a Bakkt témája is előkerült, melyről az elnök-vezérigazgató Jeffrey Sprecher (borítóképen) elmondta, hogy ez számukra egy “moonshot”, egy olyan ambíciózus, nagyívű és úttörő projekt, mely nem 2019-ről szól, hanem befektetés a jövőbe, egy fogadás a jövő piaci trendjeire, bevételi lehetőségeire. Rövid távon nem számítanak a bevételek, sőt az első negyedévben 20-25 millió dollárba (7mrd forint) fog kerülni a termékfejlesztés, az ICE-tól függetlenül dolgozó menedzsment, csapat és persze a nemzetközi irodák fenntartása. A szabályozói engedélyek megszerzéséig az infrastruktúra építése és tesztelése, valamint a csapat toborzása zajlik. Sprecher híres arról, hogy nem hibázik az üzletben, érdemes elolvasáni ezt a 2013-as amerikai Forbes cikket róla, feleségéről (aki a Bakkt CEO-ja lett) és az ICE indulásáról.

Örökkévalóságnak tűnhet, de még csak fél év telt el a Bakkt augusztusi bejelentése óta, melynek indulását először novemberre, majd idén januárra ígérték. Egy mondatban összefoglalva azért gondolják sokan, hogy a Bakkt hozza el az új vásárlói ciklust a kriptopiacon, mert segítségükkel olyan intézményi befektetők (befektetési alapok, nyugdíj- és fedezeti alapok, stb.) tudnak legálisan, biztonságosan vásárolni és tartani, melyeknek erre eddig jogilag nem volt lehetősége.

Egy hónapja számoltunk be róla, hogy a 182,5 millió dolláros tőkebevonásuk után felvásárolták egy ismert, független, határidős jutalék kereskedő cég maradékát, illetve a munkatársaik is a Bakkt színeiben folytatják a munkát. A cég globális terveit jól mutatja, hogy több nyított, vezető pozíciójuk is elérhető a világ különböző pontjain nyíló irodáikban:

Nyitott vezetői pozíciók az elméletileg hamarosan induló Bakkt-nál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img