Overstock CEO: A blokklánc elhozhatja lefizethetetlen kormányok korát

spot_img

Az Overstock alapító-vezérigazgatója egy tegnapi interjúban beszélt arról, hogy a blokklánc technológia segítségével még a darabjaira hullott Venezuelát is gyorsan, akár “hat laptoppal” is helyre lehetne rakni, és nemcsak működő társadalmat lehetne létrehozni, hanem a világ egyik legfejlettebb kormányzati rendszerét is.

Patrick Byrne, az évi milliárd dolláros forgalmat bonyolító webes áruház alapítója egyike a blokklánc és a kriptopénzek legaktívabb úttörőinek, cége már 2014-ben fogadott el bitcoint. Az interjúban kifejti, hogy a kormányzati szolgáltatások világszerte megértek egy alapos ráncfelvarrásra, és szerinte ez blokklánc alkalmazásával gyönyörűen megvalósítható lenne. A blokklánc lehetőséget biztosít arra, hogy applikációk és specializált cégek átláthatóvá, hatékonnyá és olcsóvá tegyék az egyes kormányzati szolgáltatásokat. Az automatizáltság miatt ráadásul nem lesz lehetőség megvesztegetésre sem. Venezuelába szerinte “egy laptopon lehetne jegybankot vinni. Mindenki letölt egy ingyenes appot, és hirtelen a legfejlettebb pénzügyi rendszerrel rendelkeznek a bolygón”.

Korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk Byrne víziójáról és projektjeiről, köztük a szintén általa alapított Medici Ventures befektetési társaságról, a tZero “mindent tokenizáló” kereskedő platformról, a Ravencoinról (RVN) és a Florianról (FLO). Ravencoin a Binance, míg FLO a Bittrex tőzsdén érhető el.

Alapítója a kripto miatt adja el az Overstock.com-ot

A Medici Ventures földnyilvántartó rendszere Zambiában már 50.000 ingatlant kezel, ahol a sikeres tesztet követően újabb 300.000 listázásra kaptak engedélyt. A cél az egész ország területének feldolgozása, hogy a platformon az összes állampolgár papírok és bürokrácia nélkül intézhesse ügyeit. Közeljövőben további országokkal várható szerződéskötés a kormányzati szolgáltatásaik újragondolása és blokklánc alapokra helyezése céljából.

Nem csodálkozunk, hogy Byrne az 1997 óta épített online áruházának menedzselését izgalmasabb és nagyobb hatású projektekre cseréli. További sok sikert kívánunk neki!

Ravencoin (RVN) ismertető

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img