A BNB az új Bitcoin

spot_img

Legalábbis Justin Sun, a Tron (TRX) projekt CEO-ja szerint, aki a Binance saját kriptopénzének növekedésével kapcsolatos CZ (Binance CEO) tweet alá rajongóskodott oda egy akkorát, hogy alapos szekunder szégyenérzetet (=cringe) érzünk:

A CZ által linkelt Forbes cikkben a január közepe óta tapasztalható 150% körüli BNB emelkedés okait vesézik. Szerintük ugyan a 24-26 dolláros mindenkori BNB csúcs még messze van, a token árfolyamának tartós emelkedése azt mutatja, a befektetők pozitívan tekintenek mind a platform, mind az egész iparág jövője elé. Feltételezi a Forbes ezt annak ellenére, hogy a zászlóshajó Bitcoin egyelőre nem tudja leküzdeni a 4200$ körüli szintet, mely heti trendváltást eredményezne. Sőt, sokan a BTC esetében számítanak egy végső lefelé menetre, mely akár 2000$ alá is küldhetné az árfolyamokat. Amennyiben ez megtörténik, a múlt tapasztalatai alapján a BNB sem fogja tudni tartani az értékét.

Habár Justin Sun meglehetősen kritikus szokott lenni a konkurenciával, a BNB-vel több okból sem az: A Binance tőzsde saját ICO platformján futott hatalmasat (és került listázásra) a Tron által felvásárolt Bittorrent BTT tokenje, mely a jelenlegi piaci hangulatban, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének felügyelete és áldása nélkül, közel lehetetlen lett volna.

A körülmények ellenére a sokáig shitcoinként [vagy még most is?] azonosított Tron meglepően jól tartja magát: Épp a Top10-ben jár, az EOS-szal versenyeznek a fejlesztők számára legvonzóbb dApp platform címéért, ráadásul változatlanul hangos marketing tevékenységgel hallatnak magukról folyamatosan. A TRX árfolyama a mindenkori csúcshoz képest -90% körül jár.

BNBUSD heti árfolyam alakulása (Binance). Forrás: Tradingview rajzoló

A november végi mélypontról 200% pluszban járunk, azóta kettő piros, tíz zöld hetet láttunk. Csak a grafikont nézve hamarosan itt is érik egy visszahúzódás, már a heti grafikonon is túlvett zónába értünk.Mivel azonban közel a Binance DEX indulása, ami a BNB-t tartó befektetők számára anyagi előnyökkel jár, nem mernénk rá mérget venni, hogy a következő időszakban komolyabb konszolidáció jöhet, ha a BTC nem szakad óriásit.

A Binance termékeiről, potenciáljáról és kihívásairól egy hete tettünk közzé elemzést, melyet érdemes elolvasnod, ha még nem tetted meg. Az elemzés következő részében maga a coin kerül kivesézésre.

Kereskedéssel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img