Blokklánc ETF indul a Londoni Értéktőzsdén

spot_img

Nem a kriptós közösség körében messiásként várt Bitcoin ETF-ről van szó, hanem egy olyan tőzsdén kereskedett alapról, mely a globális blokklánc technológiai ipar 48 szereplőjének részvényeit tartalmazza.

Az ETF-ek kereskedelme hasonlóan zajlik, mint a részvényeké: Brókereknél vásárolhatnak a befektetők bármikor a tőzsde nyitvatartása alatt, árfolyamát folyamatosan, a reprezentált kosárban található részvények napi teljesítménye alapján változtatja.

Nem ez az első blockchain ETF, azonban a korábbiaknak nem sikerült komoly érdekődést kiváltania, a ZeroHedge információi alapján az eddigi legnagyobb 110 millió dollárnyi befektetést vonzott. A mostani terméket a 800 millió dollárt kezelő Invesco befektetési alapkezelő bocsátja piacra a mai napon, a kosár olyan cégek részvényeit tartalmazza, mint az Intel, AMD, Microsoft, CME Group, Taiwan Semiconductor Manufacturing, vagy a Rio Tinto, mely nyersanyag bányásszattal és vízerőművek működtetésével foglalkozik. Csak reménykedni tudunk, hogy a JP Morgant azért nem válogatták bele.

A Bitcoin ETF engedélyezése körüli huzavona lassan már egy Benny Hill bohózatra kezd hasonlítani, többszöri határidő kitolás után, az amerikai kormány leállására hivatkozva, végül a kérelmet is visszavonták. Aztán újra beadták. Most épp úgy áll a helyzet, hogy április 5-én következhet a következő felvonás. Kétségeink nincsenek afelől, hogy a döntés újabb eltolása következik.

Indul a második menet: Bitcoin ETF – április 5.

Bitcoin ETF ide vagy oda, a blokklánc szektorral foglalkozó ETF-ek elérhetősége több okból is pozitív befektetői szemmel:

  • Növeli a szektor láthatóságát, ráadásul rámutat arra, hogy a legnagyobb világcégek is aktívan fejlesztenek blockchain terméket
  • A befektetők számára világos iránymutatást adhat a terület legfontosabb cégeiről és eredményeikről
  • Lehetőséget biztosít azok számára is a “blokkláncos” befektetésre, akik a kriptopénzek iránt ideológiai vagy egyéb okok miatt nem lelkesednek

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img