Mindenkori csúcson a Tether (USDT) forgalma

spot_img

A Coinmetrics adatai alapján mindenkori csúcson jár a piacon 2015 óta elérhető ellentmondásos stabilcoin, a Tether napi tranzakciószáma.

Logaritmikus skálán is meredek emelkedésben a Tether tranzakciók napi száma

A grafikonon látható, hogy 2018-at nem szenvedte meg a Tether, sőt, az összpiaci esés közben egyre többen szállnak ki-be pozíciókból, egy várt komolyabb esés előtt, vagy nagy mozgásnak értékelt emelkedés után. A grafikonon egyébként dollárban mért forgalmat, átlagos tranzakció méteretet és egy sor más egyéb adatot tudunk megjeleníteni több más kriptopénzzel (BTC, ETH, LTC, NEO, ADA, XRP stb.) kapcsolatban is, érdemes játszani vele.

A Tether tranzakciók átlagos mérete egyébként épp az utóbbi évek legalacsonyabb értékén, 5000 USDT/tranzakció körül jár. A mai nagy BTC és alt pump valószínűleg további meredek emelkedést okoz a tranzakciószámban, hiszen sokan bezsákolják a 15-20%-os profitjukat és kivárnak. A tranzakciószámon jól látszik, hogy a piac közel sem halott, a kereskedők aktívabbak mint valaha. A maihoz hasonló ugrások ráadásul a köztudatban tartják a kriptopénzek piacát, mostanra a fél mainstream gazdasági média beszámolt az ugrásról, a “bitcoin” keresések máris megugrottak, persze főleg azért, mert az emberek szeretnék tudni, hogy mégis mi történt. (Nem tudjuk, talán a kereskedőbotok torzultak be az ellenállás áttörésekor.)

Az USDT az utóbbi másfél évben rendszeresen került a kriptós hírekbe az elméletileg létező, de nyomon követhetetlen dollárfedezetük, banki hátterük és tőzsdés összefonódásaik miatt.

A USDT már a Tether szerint sem 100%-ban dollárfedezetű

A cikkben a következőket írtuk, ez ma is érvényes: “A Coinmarketcap Top100-as listáján jelenleg 6 db stablecoin található, melyek árfolyama a dollárhoz kapcsolt és általában 1$ korül mozog az árfolyamuk. Ha már van rá lehetőségünk, és a biztonsági aggályok ellenére a Binance felületén is tárolunk, érdemes az USDT mellett (vagy helyett) egy vagy több másik stabilcoin használatát is megfontolni a vele kapcsolatos kockázatunk csökkentése érdekében.

  • Tether (USDT)
  • USD Coin (USDC)
  • TrueUSD (TUSD)
  • Paxos Standard Token
  • Dai
  • Gemini Dollar”

Mi következhet a piacon a mai meredek emelkedés után? Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img