Elon Musk elárulta, melyik a kedvenc kriptopénze

spot_img

A PayPal egykori alapítója, manapság a Tesla, a SpaceX, legújabban pedig a Boring Company névre keresztelt alagútfúró cégekkel világhírűvé vált Elon Musk eddig nem sokat beszélt a kriptopénzek területéről. Bár néhány megnyilvánulása a témában azért volt, ezekről rendre be is számoltunk, az alábbiakban ezek az anyagaink is láthatóak.

Elon Musk elárulta, hogy pontosan mennyi Bitcoinja van

A legutóbbi során néhány nappal ezelőtt olyasmit árult el, ami bizonyára sokakat érdekel, megtudhattuk, hogy a kriptopénzek tengerén melyik coin vagy token kedves számára. Bizony, kiderült mi Elon Musk kedvence, ez nem a Bitcoin, nem is az Ethereum, mégcsak nem is a Ripple, hanem a Dogecoin. “A Dogecoin lehet a kedvenc kriptopénzem. Elég menő.” Nem előzmények nélküli Musk tweetje, április elseje, azaz a bolondok napja alkalmából a Doge csapata közzétett egy szavazást a Twitteren, melyben új CEO-t keresnek maguknak:

A szavazást 49%-al Musk megnyerte, meglátjuk, elfogadja-e a felkérést. Nem új a Twitter, a Doge és Musk kapcsolata, korábban már egyszer a kriptopénz vezetőihez fordult az innováció élharcosának tartott, dél-afrikai születésű vállalkozó:

Elon Musk a Dogecoin alapítójától kért segítséget

Úgy tűnik jókor jöttek a Doge számára Musk szavai, azután, hogy április elsején kétszámjegyű emelkedést ért el a kriptopénz, a milliárdos szavai további százalékokkal emelték az árfolyamot. Különösen érdekes ez annak fényében, hogy a Dogecoin viccként indult, az alapító egyfajta görbe tükörnek szánta a kriptopénzek területének.

Az alábbi videó a Doge bemutatkozó oldaláról származik, bemutatja a coin eredettörténetét, láthatunk bányászó Doge kutyákat, megtudjuk, hogy hova tart a coin. Spoiler alert: a holdra. Annak ellenére (vagy éppen azért), hogy egy vicc, pontosabban “mém” coinról van szó, a Doge mint peer-to-peer fizetőeszköz tőkéletesen működik, szinte minden platformon elérhető a tárcája.

2013 decemberében indult, elsősorban Jackson Palmer munkája, inflációs coin, nincs előre meghatározott készlet. Jelenleg közel 119 milliárd coin van forgalomban, a kezdeti években humoros tartalmakért adogatták egymásnak a felhasználók, ez a “use-case”. A jelenlegi árfolyama 0,003, a tőkeértéke 385 millió dollár felett jár. A coin histórikus árfolyam adatai alább láthatóak:

A Doge közösség számára úgy tűnik fontos a sport támogatása és a jótékonykodás is, támogattak már Doge-el NASCAR versenyzőt és bob csapatot egyaránt, egy magyar angoltanárt is, utóbbi sajátos, újszerű tanítási módszereivel vívta ki a közösség elismerését. A közösség köszöni, hat évvel az indulás után is jól van, a Redditen már 131 000 feliratkozó várja a friss Doge híreket.

Csatlakozz Discord csatornánkhoz további érdekességekért, piaci információkért! Szakértőinktől izgalmas, naprakész árfolyam elemzéseket is kaphatsz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img