Április egyelőre a Bitcoin Cash-é

spot_img

Az utóbbi 24 órában a Bitcoin Cash tovább folytatta az április eleje óta tartó szárnyalási időszakot. Egy korrekciót követően 7%-os emelkedéssel újra elérte a 297 dolláros árat. Piaci kapitalizációban 5 milliárd dollár fölé ment, ezzel pedig letaszította a Litecoint a negyedik helyről.

Nem csak az árfolyam, de az érdeklődés és a használat is megugrott a Bitcoin Cash-nél. A tranzakciók száma az év eleji 10 ezerről, áprilisra elérte az 55 ezret. Jelenleg is kb 40 ezer napi tranzakciót produkál a hálózat.

Ha fundamentális okokat szeretnénk keresni a BCH sikerére, a fejlesztés körül találnánk meg. Az utóbbi időben végzett fejlesztői munka most beérni látszik. Vitalik Buterin pár napja nyilatkozta, hogy a BCH fejlesztőit nem vette komolyan, de megtudta, hogy bevezetik a Schnorr-aláírást, ezzel alaposan felértékelte a csapatot. Ezen kívül a csapat kidolgozta a Simple Ledger Protocolt is, ami gyakorlatilag egy tranzakción belüli tranzakció, vagyis minimális összegű tranzakcióba is csomagolható egy nagyobb értékű BCH küldés. A piacot egy külsős amatőr programozó fejlesztése is felizgathatta. Jonatham Toomin – bár az éles hálózatra nem került fel, Xthinner névre keresztelt tömörítő metódussal a blokkméretet sikerült 99%-al csökkentenie, vagyis a hálózatban elég a nodeoknak 1 MB adattal kommunikálniuk a 100 helyett (a tárolást egyelőre nem oldotta meg, de állítólag keresik az útját).

A Bitcoin Cash BCHABC jelöléssel található a Binance és KuCoin tőzsdéken.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img