Az IMF és a Világbank saját belsős kriptopénzt indít tanulási célra

spot_img

A Financial Times hírei szerint az IMF és a Világbank privát blokkláncot és “Learning Coin” nevű kriptopénzt indított.

Az értékkel nem rendelkező, belsős játékpénz célja, hogy az intézmények dolgozói és döntéshozói jobban megértsék a kriptopénzek használatát és értékajánlatát. A kapcsolódó app segítségével blogbejegyzések, kutatási anyagok, videók és prezentációk lesznek tárolhatók és elérhetők a blokkláncon, a felhasználók pedig ezek használatával tanulási mérföldköveket érhetnek el. Jutalmazásképp jutnak Learning Coinhoz, melyek ajándékokra lesznek beválthatók.

IMF (International Monetary Fund): A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) 1945-ben létrehozott washingtoni székhelyű szervezet. A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak. Forrás: Wikipedia

Világbank (World Bank): A Világbank (World Bank) Washingtonban székelő pénzügyi intézmény, amelyet 1945. december 27-én, a Bretton Woods-i egyezmények aláírása után alapítottak. A Világbank elnevezést a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD), valamint a Nemzetközi Fejlesztési Társulás (IDA) jelölésére használják. Forrás: Wikipedia

Néhány napja számoltunk be róla, hogy az IMF igazgatója szerint felrázza és innovációra kényszeríti a bankrendszert a blokklánc ipar fejlődése:

Felrázzák a bankrendszert a blokklánc innovációk?

A rohamosan fejlődő technológiát és a kedvező befektetői környezetet kihasználó szereplők olyan viharos sebességgel fejlesztik szolgáltatásaikat, hogy a hagyományos szereplőknek még akkor is muszáj felzárkóznia, ha nem bíznak benne, hogy a blokklánc és a kriptopénzek a globális digitalizációval karöltve átformálják a világot.

Kettő hete számoltunk be az IMF blogbejegyzéséről, melyben elemzők a negatív betéti kamatok készpénzre való kiterjesztéséről és országonkénti e-pénzek bevezetéséről értekeznek. Szerintük ezekre az e-pénzekre automatikusan kivethető negatív kamatokkal lenne ösztönözhető a költés a gazdaságban. Érdemes a bejegyzést, és az alatta található remek kommenteket elolvasni hitelezésről, történelmi példákról és inflációról. A globálisan, politikamentesen és megállíthatatlanul működő kriptopénzek, melyek egy része minimális vagy 0 beépített inflációval rendelkezik, jelentik az egyelőre kísérletinek mondható alternatívát. Még mindig nagyon az elején vagyunk.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img