Vechain Summit 2019 összefoglaló

spot_img

Múlt héten került megrendezésre az első hivatalos Vechain konferencia, aminek összefoglalóját most az ünnepek miatt kissé megcsúszva, de legalább néhány azóta feltöltött jó minőségű képpel kiegészítve olvashatjátok el.

1. A rendezvényt a Vechain igazgatója, Sunny Lu nyitotta meg, aki elmondta, hogy különböző partnerek bevonásával 500M dolláros alapot hoztak létre a Vechain ökorendszerének beindítására.

2. A partnereket bemutató grafikán, az eddig ismert világcégek mellett a DHL logója is megjelent.

3. Bemutatták a ToolChain-t, ami a Vechain kisvállalkozások számára kidolgozott megoldása. Ez bármilyen előzetes ismeret nélkül teszi lehetővé az árucikkek blokklánc alapú nyomonkövetését.

A csomagban magán a szoftveren túl NFC csippek, kézi leolvasók és QR kód nyomtatók találhatóak.

A ToolChain használata során vásárlók előtt megjelenő UI felületet minden vállalkozás a saját brandjének megfelelően szabhatja majd testre. Ennek kapcsán vendég volt az Adidas és a HBO Asia “Game of Thrones” cipőit készítő szingapúri designer és egy Ausztráliából Kínába húsipari termékeket importáló vállalkozás is, akik az elsők között kezdték el használni ezt a megoldást, aminek kipróbálása az első 60 nap során ingyenes lesz.

4. Dr. Dan Boneh, a Stanford Egyetem professzora a Vechain és a személyes adatokat védő technológiák alkalmazásáról beszélt (Bulletproofs).

5. Luca Crisciotti a DNV GL igazgatója elmondta, hogy a cég által kibocsátott minőségbiztosítási licenszek mostantól a Vechain blokkláncán is elérhetőek lesznek és a múltban kiadott igazolásokat is már itt tárolják. A DNV GL korábban saját blokklánc létrehozásával is próbálkozott és másokat is megkerestek, de csak a Vechain kínált olyan megoldást, amiről úgy érezték hogy minden szempontból megfelelő számukra.

Az egyik első Vechainnel közös projecktjük a “My Story” volt, amivel eddig neves olasz pincészetek borainak eredetét és életútját ellenőrizhetik a vásárlók, de mint elmondta:

“A My Story-nak meg fognak jelenni a légiszállításban, az autógyártásban és a feldolgozóiparban alkalmazott változatai is.”

Ezután konkrét példán keresztül mutatta be, hogy a Vechain alkalmazása miként segítheti a betegellátást az egészségügyi intézményekben, végül pedig megemlítette a DNV GL saját digitális eszközöket megőrző szolgáltatásának tervét (DNV GL Digital Assurance Wallet). Jelenleg ez az egyik legfontosabb projekt amin dolgoznak.

6. A Vechain vezetői ismertették az MPP és MTT technológiákat, amik kizárólag a Vechain blokkláncán elérhetőek.

MPP (Multyparty Payment Protocol): lehetővé teszi, hogy valaki más fizesse ki (vállalja át) egy adott felhasználó tranzakciós díjait, vagyis a vállalatok ingyenessé tehetik vásárlók számára a Vechainen futtatott szolgáltatások használatát.

MTT: lehetővé teszi, hogy komplex feladatokat (például egy azonos típusba tartozó termékek tömeges regisztrációját) egyetlen tranzakció keretében végre lehessen hajtani a blokkláncon, ami gyors és költséghatékony megoldást kínál a partnerek számára.

7. Antonio Senatore, a Deloitte egyik blokkláncért felelős vezetője csatlakozott a Vechain tanácsadói testületéhez.

A PwC után a Deloitte is a VeChain-t választotta

Parminder Parmar, a Deloitte blokklánccal foglalkozó fejlesztője a saját és partnereik tapasztalatairól számolt be, melyet a Vechain-nel és a DNV GL-el folytatott közös munka során szereztek. Ennek során azt is elmondta, hogy a Deloitte az Ethereum helyett már a Vechain megoldásait favorizálja. A Deloitte hamarosan egy nyílt forráskódú Vechain blokklánc explorert is elérhetővé fog tenni.

8. Cihan Albay a BMW Singapore IT-ért felelős vezetője elmondta, hogy a BMW VerifyCar szolgáltatása a Vechain blokkláncát fogja használni. Ezen a járművek teljes életútja nyomonkövethető lesz.

9. Sid Mofya a DraperDragon kockázati befektető csoportot képviselve, X. Eyeé pedig a Microsoft Azure részéről fejezte ki támogatását.

10. Záróbeszédében Sunny Lu elmondta, hogy San Marino innovációért felelős megbízottja is csatlakozik az Vechain igazgatósági tanácsához és hogy az Egyesült Nemzetek is belépett a Byd-del, a Bright Foods-szal és Picc-cel közösen létrehozott Carbon Credits Ecosystem-be. Ennek részleteiről hamarosan többet is megtudhatunk.

San Marinóban már jogilag rendezett keretek között lehet a Vechain platformján ICO-kat és STO-kat szervezni. Az első várhatóan 2019. június 1-én fog elindulni.

Egy panelbeszélgetésen az is elhangzott, hogy a PwC egy világszerte ismert vállalattal közösen fog bejelenteni egy, a Vechain blokkláncára épülő új vállalkozást. Erre ugyancsak június 1-én fog sor kerülni.

A rendezvény videóanyaga ezen a linken, a Vechain tokenjei pedig a Binance kínálatában érhetőek el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img