Jön a NEO 3.0

spot_img

Friss blogbejegyzés jelent meg a NEO projekt blogján a NEO 3.0 fejlesztési roadmapjéről. Sok hasznos és érdekes infó derül ki fejlesztés mérföldköveiről és arról, hogy milyen vízióval áll neki a közösség a technológia vérfrissítésének és felhasználói panaszok megoldásának.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a NEO legfőbb problémáinak tartott drága dApp futtatást, magas GAS költségeket és a több tranzakciótípust a 3.0-ban optimalizálják, a kiegészítő szolgáltatásokkal (NeoFS tárhely és NeoID az elektronikus személyazonosság biztonságos kezelézére) együtt 2020-ban élesedő rendszer a nagyszabású kereskedelmi alkalmazások számára is vonzóvá válik.

Új blokkláncra azért van szükség, mert a stabilitást és a gyorsaságot érintő fejlesztések egy része nem kompatibilis a meglévő lánccal. A 2020 második negyedévére tervezett mainnet indulásig a teljes tranzakció történetet migrálni fogják a Neo 3.0-ra, addig pedig párhuzamosan fejlesztik a mostani és az új blokkláncot. A teszthálózat indulását indén júniusra tervezik, az elkészülő új funkciók folyamatosan válnak majd elérhetővé a testneten.

A kötelező hangzatos tervekkel kapcsolatban Erik Zhang társalapítót tudom idézni, aki szerint az, hogy “nagyszabású kereskedelmi alkalmazások”, például azt jelenti, hogy a 3.0 már lehetővé fogja tenni a YouTube-hoz, AliPayhez hasonló szolgáltatások, vagy épp a Tencenthez és Blizzardhoz szintű óriások játékainak blokkláncon történő futását.

NEO stakelés útmutató

A NEO okosszerződések és így decentralizált alkalmazások futtatására alkalmas, azonban a magas költségek és stabilitási problémák miatt nem válhatott az Ethereum valódi kihívójává az utóbbi két évben. Ha sikeres lesz a 3.0, a kínai piac letarolása után az Ethereum megszorongatása is következhet.

Az árfolyam a piac egészéhez hasonlóan konszolidációban van a február elején indult több hetes emelkedési periódus után. A 9 dollár környéki fontos támasz szint letörése esetén 7$ alatt lehet a következő megálló. A NEO-t tartó befektetők a coinjaik után 3-4% mértékű évi stake jutalomra számíthatnak GAS formájában.

NEOUSD heti grafikon a Binance tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img