Bekeményít a 6 éves Coinmarketcap

spot_img

A kriptós körökben mindenki által ismert Coinmarketcap tegnap ünnepelte a hatodik születésnapját, ennek örömére pedig hosszú blogbejegyzésben osztják meg velünk az oldal indulásának és első éveinek körülményeit, valamint a közelmúlt és a jövő fejlesztési irányait.

Kiderül például, hogy 2013 és 2017 ősze között egyetlen ember dolgozott az oldalon: 2013 májusában a New York külsőn élő Brandon Chez nevű alapító azért kezdett el heggeszteni egy kriptopénzek összehasonlítására, és az árfolyamok követésére szolgáló oldalt, mert egyre szaporodtak az altcoinok, és nem talált elegendő infót róluk, az árfolyamaik mozgását pedig nagyon körülményes volt egymáshoz viszonyítgatni.

Az információ gyors átadására kitalált forma bevált, a cryptocurrency írásmódja kevésbé, a 182 dolláros bitcoinról pedig inkább ne is beszéljünk. 2017 őszéig tehát egyetlen ember fejlesztette az oldalt, 2018 elejére már globális Top100 forgalmú oldalról beszélük, rengeteg megkeresést kaptak nemcsak reklám megkeresésekkel kapcsolatban, hanem tőzsdei visszaélésekkel, adatigénylésekkel és számos egyéb dologgal kapcsolatban.

A Coinmarketcap megkerülhetetlen piaci tényező lett, ez pedig óriási felelősséggel jár.

Binance CEO: A Coinmarketcap miatt hamisítják számaikat a tőzsdék

Data Accountability & Transparency Alliance (DATA), azaz “adat elszámoltathatósági és átláthatósági szövetség” néven indul az új kezdeményezésük, amellyel a terülen gyakori visszaéléseknek fogják elejét venni. A coinmarketcap.com oldalon 2019. június 14. után is szerepelni kívánó tőzsdék automatikus és valósidejú adatszolgáltatást fognak vállalni a felületükön zajló kereskedelmet illetően.

A “napfény a legjobb fertőtlenítőszer” jeligére a tőzsdék 27, míg az oldalon megjelenő kriptopénz projektek 17 kategóriában adhatnak meg magukról további adatokat egészen akár addig, hogy kik az alapítók, milyen engedélyeik vannak, milyen nyitott pozícióik vannak, milyen rebrandingek voltak korábban és a felhasználóik mely országokban a legaktívabbak. Ezek mind önkéntes bevallású információk lesznek, viszont a Coinmarketcap által felállított rangsorban fontos szerepet fognak kapni. Egy átlátható és megbízható projektet, mely minden létező információt elérhetővé tesz magáról, nagyobb eséllyel nyeri meg el a befektetők bizalmát is. A tőzsdék esetén szintén ez a helyzet.

Azon a tőzsdék, melyek június 14-ig nem csatlakoznak a DATA-hoz, automatikusan kizárásra kerülnek az árfolyam és volumen kalkulációkból, az oldal többé nem promótálja őket. A következő 12 tőzsde már most csatlakozott: Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC, Bitfinex.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img