A TRON nem decentralizált – Kilépett a társalapító Lucien Chen

spot_img

Néhány napja tette közzé medium bejegyzésében Lucien Chen társalapító a Tron projekttől való távozásának okait. Szerinte az eltávolodott az eredeti, “decentralizált web építése” céltól. Az érveit három pontban foglalta össze:

  • A Tron hálózat már nem decentralizált – Néhány csomópont tulajdonosai rendelkeznek tokenek 90%-ával, a felhasználók és a “kisbefektetők” szavazata értéktelenné és érdektelenné vált.
  • Valódi internetes alkalmazások jelenleg nem működhetnek a Tron hálózaton, ezért nincs esély a valódi üzleti alkalmazások megjelenésére. Csak szerencsejáték appok fejlesztésére és tőkebevonásra (ICO) használható a rendszer.
  • A Tron eltávolodott a blokklánc forradalom eszméjétől, a fejlesztés, a tokenek eloszlása, a csomópontok választása, de még a közösség szervezése is centralizált, és pénzügyi eszközzé vált.

A BitTorrent saját kriptopénzt dob piacra a Tron hálózatán

Az észrevételek a Tronnal kapcsolatos gyakori kritikák fényében nem jelentenek túl sok újdonságot. Ami viszont jelent, az az, hogy ebben a témában Justin Sun alapító és csapata nem szólalt meg.

A Tron reddites közösségének egy moderátora kereste meg az ügyben a Tron Foundation-t, amire azt a választ kapta, hogy Lucien Chen és két másik társát idén januárban bocsátották el a projekttől többek között üzleti titok megsértése, sikkasztás, vesztegetés gyanúja miatt, melyekkel kapcsolatban már folyik a nyomozás. Szerintük 2017 októberében Chen nem társalapítóként, csak technológiai vezetőként csatlakozott a projekthez. Ha ezek a vádak igazak, és a fejlesztés vezetője januárban eltávolításra került, nagyon furcsa, hogy a témában semmilyen információ nem jelent meg a Tron hivatalos felületein.

TRXUSD napos grafikon a Binance adatai alapján, forrás: Tradingview

A TRX árfolyama még nem reagált a hírre, az árfolyam az év eleje óta tartó támasz szint felett, a mozgóátlagok jelentette ellenállás szint alatt mozog, előbb-utóbb komolyabb mozgás várható valamelyik irányba.

Lucien Chen mediumos bejegyzését új projektje, a Volume Network népszerűsítésével zárja, melynek teszt hálózata már fut, tőzsdei kibocsátást május 20-án terveznek úgy, hogy a mainnet és a videokártyát nem igénylő bányászat a roadmap szerint a harmadik negyedévben, tehát június elseje után indul.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img