Kínai állami hírügynökség: A Bitcoin menekülő eszköz

spot_img

A Xinhua News Agency által kiadott elemzés azt mutathatja, hogy az állam kriptopénzekről alkotott véleményérét a nemzetközi politikai-gazdasági fejlemények is befolyásolják. A Xinhua állami hírügynökség oldalán megjelent elemzés szerint a Bitcoin menekülőeszközként funkcionál a gazdasági bizonytalanság időszakában.

“Az év eleje óta a gazdasági és kereskedelmi csatározások, valamint a nemzetközi gazdaság növekedési ütemének várt csökkenésének hatására jelentősen növekedett a tőkepiacok volatilitása. A Bitcoin menekülő eszköz tulajdonságait mutatja, mely számos befektető érdeklődését felkeletette. A Facebook Libra kriptopénze nagyban hozzájárult a terület népszerűségének növekedéséhez, és sok befektetőt vonzott a kriptopénzek piacára.” – írják.

A kínai hatóságok korábbi intézkedései és fellépése fényében különösen érdekes ez a fordulat. 2017 szeptemberében 40%-os esést produkált a bitcoin árfolyama a kínai tiltás (ICO-k és helyi tőzsdék) hírének hatására. Később a nemzetközi tőzsdék blokkolásától, majd a bányászat betiltásától volt hangos a helyi és nemzetközi sajtó, bár az utóbbival kapcsolatban azóta sincsenek pontos híreink. Láthatóan nem csökkent a kínai bányák kapacitása, így itt a füst valószínűleg nagyobb volt, mint a láng.

Bitcoin bányászásért tartóztattak le egy idős hölgyet Kínában

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy például a Binance nagy sikerrel tart meetupokat az ország nagyvárosaiban, a kereskedők pedig VPN-en keresztül valószínűleg könnyen elérik a nemzetközi tőzsdéket.

A Xinhua hírében természetesen nem említették, de a bitcoin menekülő eszköz jellegét a Hong Kong-i tüntetésekkel párhuzamosan is lehet látni. Az városállamban néhány százalékos prémium rakódott a legnépszerűbb kriptopénzre, a helyi elit Kína egyre növekvő befolyása mellett a kereskedelmi háború kimenetelétől is tarthat. A bizonytalanságra pedig az arany mellett immár láthatóan a BTC is választ jelent.

Az amerikai részvénypiac mindenkori csúcson van, hamarosan valószínűleg kamatcsökkentést jelent be a FED a gazdaság élénkítésére, ami szintén a kriptopénzek irányába hajthatja a befektetők egy részét.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto AkadémiaDiscordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img