Egymilliárd dollárnyi értékpapír token kibocsátás a Tezos blokkláncon

spot_img

A Tezos Foundation sajtóközleménye szerint Latin-Amerika legnagyobb befektetési bankjával, a BTG Pactuallal, valamint a dubaji Dalma Capital eszközkezelővel indult együttműködésük keretében egymilliárd dollárnyi értékpapír token kerül kibocsátásra a Tezos blokkláncán.

Az együttműködés során egy rakat hagyományos befektetési eszköz – ingatlan, részvények, hitelek, nemzetközi sport klubok tulajdonjoga –  digitalizációjára kerül sor értékpapír tokeneken keresztül. A feleknél már most egymilliárd dollárnyi tokenizációra vonatkozó szerződés várakozik a megvalósításra. Az utóbbi két évben a kriptós médiában rendszeresen elhangzó “minden tokenizációja” jövőkép egyre inkább beigazolódni látszik. Egyelőre azért nagyon távolinak tűnik a sajtóközleményben szereplő, a cégek által megcélzott 268 ezermilliárd dollár, mely az értékpapír tokenek által felfalható globális befektetési piac derivatívák nélküli méretét mutatja.

A BTG Pactual az együttműködéssel további tapasztalatot szerezne a kibocsátások világában, mely a folyamatban lévő, az Ethereum blokkláncát használó ReitBZ tokenjük sikeres értékesítését nézve is hasznosnak bizonyulhat. A BTG Pactual ReitBZ tokenje mögött brazíliai ingatlanok állnak fedezetként, az eszköz célja, hogy könnyebben elérhetővé tegyék a brazil piacot a nemzetközi befektetők számára, valamint hogy csökkentsék az ingatlanok kezelésével kapcsolatos költségeket a közvetítők kizárásával.

TezosUSDT heti grafikon, forrás: Tradingview

A Tezos árfolyama számos altcoinnal ellentétben az év eleje óta 300%-os emelkedésen van túl, de még így is közel 90% mínuszban jár a mindenkori csúcsról. A mostanihoz hasonló pozitív hírekkel a kapitalizációs lista 22. helyén járó XTZ bebetonozhatja helyét a jövőálló altcoin projektek sorában. Egyike azon kevés Top30 kriptóknak, melyek a Binance tőzsdén nem érhetők el. A magyar Mr.Coin-nál vásárolható, eladható.

A 2019-ben forró témának számító értékpapír token témában számos bejegyzést írtunk, ezeket ide kattintva éred el.

100 millió dolláros befektetés a Proxicoin filmes értékpapír token és piactér projektbe

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img