Negyed év alatt duplázta bitcoin eladásait a Square App

spot_img

Pofás befektetői levélben számolt be 2019 második negyedévi eredményeiről a Twitter alapító-vezérigazgatójának fizetési szolgáltató cége, az USA-ban népszerű Cash App-et fejlesztő Square. A cég egy év alatt 44% bevétel növekedést ért el, de ami ennél is nagyobb szám, hogy egyetlen negyedév alatt duplázódott – természetesen az április és június közé eső piaci meglódulás közepette – a Cash App bitcoin értékesítésből származó bevétele.

A Square-ről korábban ezt írtuk: “A Square egy több termékből álló komplex fizetési megoldásokat kínáló szolgáltatás, aminek mobilappjában már egy ideje vásárolhattak az amerikai ügyfelek Bitcoint(itthon és a legtöbb európai országban egyelőre elérhetetlen). A Square ezen kívül kis- és középvállalkozásnak kínál szoftveres és hardveres megoldásokkal pl. fizetési terminálokat, készletnyilvántartó eszközöket, sales adatelemzéseket, számlázást egyszerűsítő eszközöket és mindent, ami megkönnyítheti egy kereskedő-vállalkozó életét.”

2019 Q2-be a cég a Cash Appon keresztül 125 millió dollárnyi bitcoin értékesített az ügyfeleknek, ezen pedig 2 millió dollár profitot realizáltak. Nem is csoda, hogy a tegnapi befektetői tájékoztatón megjegyezte Dorsey, hogy “We love you, bitcoin”, azaz “Szeretünk bitcoin!”. A bevezetés óta szépen emelkedik a fiatal felnőttek körében népszerű app bitcoin funkcióját választók száma, és nincs okunk kételkedni benne, hogy a trend tovább emelkedik. Láthatóan fontos, hogy ha van lehetőség egyszerűen, néhány kattintással vásárolni a megszokott platformokon, a tájékozott felhasználók élnek a lehetőséggel.

Square bitcoin értékesítés volumene (millió dollár), 2018 első negyedéve óta. Forrás: Twitter

Egyre inkább eltolódik a “gazdag leszek bitcoinból” mentalitás a “hosszútávon védeni akarom a tőkém, bitcoinnal is” gondolkodás felé. A Square egyébként közel 1,2 milliárd dollár bevételt csinált a második negyedévben, amelynek csak tizede a BTC értékesítés. A bitcoin vásárlás lehetősége és az időnkénti kriptós kommunikáció a menőségi faktor miatt kell a cégnek, és a Square app használatának további ösztönzésére szolgál, egyelőre nem a stratégiájuk sarokköve.

A Square rendelkezik viszont kriptós “üzletággal”, melyet a Bitcoin protokoll és ökoszisztéma nyílt forráskódú fejlesztésére hoztak létre. A saját várakozásaim szerint előbb-utóbb valamilyen második rétegű megoldással is elő fognak állni. Egy pár napos tweetjük szerint 1500 jelentkezés volt a néhány fejlesztői pozíciójukra.

Google veteránt igazolt a Square Crypto

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img