18,3 millió dolláros befektetés a BlockFi hitelező platformnak

spot_img

A korábban több fintech startupba, például a mára világméretű szereplővé fejlődött Transferwise-ba is, befektető Valar Ventures vezette a BlockFi 18,3 millió dolláros tőkebevonását. A PayPal alapító Peter Thiel nevével fémjelzett Valarhoz a Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys, Akuna Capital, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek, Avon Ventures és PJC befektetési alapjai csatlakoztak.

A befektetésből globális terjeszkedésre és a hitelezési termékkínálat bővítésére fogja futni. A cég márciusban indította bitcoin, ethereum és GUSD stabilcoin lekötéssel elérhető hitelezési szolgáltatását. Az értékajánlat egyszerű: lekötöd a kriptód, kamatot kapsz. Van lehetőséged hitelt is felvenni, de ehhez letétben kell tartanod valamennyi saját kriptót is, amelyet elad a rendszer, ha nem fizeted vissza a pénzt, vagy ha komoly csökkenés történik a legkötött javaid árfolyamában. A létező rizikófaktort maga a lekötés jelenti, a szolgáltatás kritikusai szerint nehezen éri meg ekkora kamatért valaki másnak – még ha ideiglenesen is – a világ túloldalán átadni a kriptopénzeinket.

Korábban ezt írtuk a BlockFi-ról: “…kriptopénz alapú megtakarítási számlájuk évente 6.2%-os kamatot ígér azon ügyfelek számára, akik legalább 1 BTC-t vagy 25 ETH-et helyeznek letétbe a szolgáltatás keretében. Ígéretük szerint a kamatokat havonta írják jóvá a kedvezményezettek számláin, akik bármikor felmondhatják a szerződésüket és kiutalhatják pénzüket. A BlockFi-nek utalt kriptók biztonságos elhelyezését a szabályozáspárti amerikai Gemini tőzsde letétkezelő szolgáltatása garantálja.”

Évi 6.2%-os Bitcoin és Ethereum kamatot kínál a BlockFi

A negatív betéti kamatok és csökkenő jegybanki alapkamatok korában az újdonságra nyitott befektetők körében egyre népszerűbb alternatívát jelenthetnek a kriptopénz fedezetű hitelezési megoldások. A bitcoin az utóbbi hónapokban egyre inkább menekülő eszköz szerepben tetszeleg (még a FED elnöke is említette ezt a felhasználási módot), ahová a befektetők a globális gazdasági bizonytalanság elől ülhetnek át, hogy hosszú távon védjék a tőkéjüket.

Tegnap több gazdasági portálon is lehetett olvasni, hogy globálisan 15 ezermilliárd dollárra emelkedett a megvásárolt negatív hozamú államkötvények értéke. Ez azt jelenti, hogy ennyi pénzt nem mernek máshová befektetni (ingatlanba, részvénybe, kriptóba, rizikósabb ország kötvényeibe). Egyelőre biztosan nem ezek tulajdonosai lesznek azok, akik a fenti kriptós pénzügyi megoldásokat fogják használni, azonban azt jól mutatja, hogy a piac legitimációjának növekedésével ezermilliárd dollárok indulhatnak meg kriptoföldére.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img