318 címnél a teljes Tether mennyiség 80%-a

spot_img

A Coin Metrics elemzése alapján “tether maffia” címsorral jelentetett meg cikket a Bloomberg a forgalomban lévő USDT készlet eloszlásáról.

A mai 4 milliárd dollár körüli USDT készletből 3,3 milliárd dollárnyi “bálnáknál”, azaz egymillió dollárnál többet tároló címeknél található. Az elemzés nem túl váratlan módon arra jutott, hogy a 318 cím nagy része kriptotőzsdékhez tartozik. A Bloomberg azt is kifejti, hogy egészségtelen a piac állapotára nézve ez a centralizáltság, hiszen a Bitcoinnal ellentétben itt mindössze néhány szereplőnél összpontosul a teljes készlet nagy része. Egy texasi egyetemi professzor még azt is lenyilatkozta, hogy a szereplők ezzel akár a bitcoin árfolyamát is manipulálhatják. Ez a vád 2017 nyara óta újra és újra előkerül, mi is számos írásunkban beszámoltunk már a Tether körüli bizonytalanságról.

A Coin Metrics elemzése szerint a Binance tőzsdén a tranzakciók 40, míg a Huobi-n 80 százalékában használták a stabilcoint. Az USDT forgalma az utóbbi 24 órában közel húszmilliárd dollár volt, azaz a teljes készlet ötszöröse cserélt gazdát egyetlen nap alatt. Jól látszik, hogy a Tether az új stabilcoinok megjelenése ellenére nem veszít jelentőségéből.

Július közepi hír, hogy a Bitcoin (Omni), Ethereum, EOS, Tron után az Algorand blokkláncán is elérhetővé lesz a legnépszerűbb stabil kriptopénz. A felhasználók bizalmát jelzi, hogy csak Moszkva és Kína között napi harminc millió dollárnyi USDT-t küldenek Oroszországban üzletelő kínaiak, mert olcsóbb, gyorsabb és biztosabb (mivel megállíthatatlan és visszafordíthatatlan), mint banki átutalást indítani.

30 millió dollárnyi Tether-t vásárolnak a kínaiak Moszkvában naponta

A kínai valuta április óta közel 6%-ot veszített értékéből a dollárral szemben. Az RMB leértékelése új kriptopénz reneszánszot hozhat a tőkéjüket védeni kívánó kínai befektetők körében.

A tether évek óta biztonságosan működik, napjainkra pedig a bitcoin után a legfontosabb kriptopénzek között találjuk. Azon cégek és magánszemélyek, akik gyors, és potenciális árfolyammozgás nélküli, értékküldést szeretnének, a nagy likviditás miatt választják a tethert más stablecoinok helyett. Úgy tűnik, hogy a Bitfinex balhé lecsengésével a Tether vezető helye megingathatatlan… mivel használják.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img