Fight to Fame: Blokklánc alapú szórakoztató platform a küzdősportok rajongói számára

spot_img

A Venturebeat számolt be róla tegnap, hogy Mike Tyson aktív közreműködésével blokkláncra épülő szórakoztató platform készül Fight to Fame (Harc a Hírnévig) néven, melynek célja, hogy segítse a fiatal harcosok felemelkedését, interakcióját a közönséggükkel; valamint a meccsek, hirdetések és egyéb csatornák bevételeiből való fair részesedését.

Az értékajánlat egész egyben van: Segít a feltörekvő harcosoknak (látvány küzdősportokat űzők), hogy kapcsolatot teremtsenek a rajongóikkal, felületet biztosít számukra, hogy meccsekhez, TV és reality szereplésekhez, közösségi média támogatáshoz, akár saját mobil játékokhoz jussanak. Érzékelhető, hogy maximálisan szórakoztatóipari megközelítésről van szó, azonban a szolgáltatás igénybevételével a harcosoknak elméletileg kevesebbet kell majd marketinggel foglalkozniuk, és kevesebb segítőt is kell fizetniük, ha sikeresek szeretnének lenni. Jelenleg nem ritka, hogy a boxolók vagy ketrecharcosok a meccseik bevételeinek mindössze 15%-át kapják készhez, a többit elviszik a szervező által felszámított különböző díjak és költségek.

Tyson a hivatalos “bizottsági vezető” titulusa valószínűleg szakértői szerepet jelent, illetve mentorként is segítkezik majd a Fight to Fame számára kiválasztott harcosok siker és csillogás felé vezető rögös útjának egyengetésében.

A Fight to Fame ökoszisztéma alapját adó blokklánc platformot az EOS-t alapítő Dan Larimer édesapja – szintén blokklánc guru – Stan Larimer vezetésével fejlesztik, de a teljes csapatban találunk kétszeres Emmy-díjas televíziós producert és még 50 másik csapattagot is. Talán senkit nem lep meg, hogy ICO-t is terveznek, az FF token a platformon történő fogadásra, szavazásra és egyéb dolgokra lesz használható, a harcosok pedig saját brandet építhetnek saját tokennel és saját értékajánlattal a rajongóik számára. A weboldaluk tanulsága szerint alig 20 óra múlva érkezik a nagy leleplezés a pontos funkcionalitásról, de az, hogy egy elméletileg 50 embert foglalkoztató, fejlesztéssel is foglalkozó cég a landing oldalán nem képes SSL tanúsítványt beállítani, sajnos nem sok jót vetít előre.

Még ha ez a kifejezett projekt legrosszabb esetben egy ICO csalássá is fut ki, egy új trend körvonalai egyre láthatóbbak: A blokklánc tech lehetőséget nyújt arra, hogy a szórakoztatóipari cégek egyedi, adható és vehető tokenek, valamint új szolgáltatások segítségével jelentősen növeljék a rajongók aktivitását. A végső cél persze a több bevétel, de a valójában a nézők is egy interaktívabb, izgalmasabb élményt kapnak az idejükért és pénzükért cserébe. Legutóbb az NBA megoldását veséztük ki a témában:

Blockchain játékkal jelentkezik az NBA

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img