MrCoin podcast: dollár hegemónia, svájci bankok, kriptopiramis

spot_img

A kedd reggeli Millásreggeli vendége volt Debreczeni Barnabás, a MrCoin.eu alapítója. A következőkben a vele készült interjút olvashatjátok el.

(Ha inkább meghallgatnád az adást, klikkelj a lejátszásra)

Oldalazásba ragadt az árfolyam és nem látszik, hogy kimozdulnánk ebből.

Csökkenő forgalom mellett pattogunk 10 000 környékén és emiatt szerintem van esély arra, hogy benézzünk ez alá a szint alá.

Ha jól tudom volt most egy jegybanki konferencia is, ahol voltak utalások a kriptovalutákra.

Az angliai jegybank elnöke tartott egy beszédet amiben elmondta, hogy a világ jegybankjainak nagyon kicsi a mozgástere az USA dollár dominanciája miatt. Szerinte problémát okoz, hogy míg az Egyesült Államok világkereskedelemben betöltött szerepe csökken, a kereskedés java részét mégis mindenki dollárban bonyolítja le.

Az elnök azt javasolta, hogy vessenek véget ennek az egyeduralomnak és hozzanak létre egy digitális pénzt, aminek az értékét egy többpólusú valutakosár adná, vagyis többféle pénznemből hoznák létre, hasonlóan a Facebook Libra ötletéhez.

Tehát szerinte ne a Facebook csinálja meg, hanem a világ jegybankjai?

Igen.

És volt erre valami reakció az amerikai jegybank részéről, vagy az elnöktől?

Én nem tudok róla, de Trump egyébként is most éppen a hurrikánok atombombázásával van elfoglalva.

Forrás: 24.hu

Hát igen, egyelőre most ott sziporkázik az új ötleteivel, de aztán majd jöhetnek a kriptók is és majd ott is megfejtheti a dolgokat. De egy kicsit a svájciakkal is foglalkozzunk, ahol jó ügyfélmágnes lehet, ha egy bank kriptókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt.

Egy svájci magánbank már évek óta képtelen volt megszólítani a 40 év alattiakat, ügyfélkörük java része a 70+-os korosztályból került ki. Nemrégiben azonban bejelentették, hogy azokat a számlákat is szívesen kezelik, amikre kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységből érkezik a pénz. Ezzel ők lettek a második ilyen svájci pénzintézet és rövid időn belül 400 új, magasan kvalifikált kliensre tettek szert. A bank maga nem foglalkozik bitcoin kereskedéssel, de aki itt nyit számlát, annak nem kell attól tartania, hogy azt az egyik napról a másikra befagyasztják.

Egyébként már én is régóta mondogatom azt, hogy egy megfelelően kidolgozott kriptókra vonatkozó üzleti szabályzattal, bármelyik bank azonnal több ezer új ügyfelet szerezhetne magának, akiknek a zöme ráadásul a számukra legfontosabb rétegekből érkezne.

És akkor még ejtsünk még néhány szót a kripto árnyoldaláról is, ami most éppen Kínából vetül ránk.

Éppen most dőlt be a Plus Token, ami az eddigi legnagyobb kárt okozó, kriptós piramisjáték volt. A szervezők 2 milliárd dollárnyi bitcoint és ethert csaltak ki az emberekből, havi 10-30%-os fix hozamot ígérve.

Valószínűleg a kínai Plus Token scam kitervelői döntik be éppen a bitcoin árfolyamát

Egyes elemzők szerint, az elmúlt hetekben látott árfolyamesés is ennek volt köszönhető, mert a kínaiak által leginkább kedvelt Huobi tőzsdén 100 BTC-s csomagokban értékesítettek mintegy 70 000 bitcoint. Voltak olyan elemzők is, akik nem láttak összefüggést a két dolog között, ezért nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy tényleg ez okozta-e a piac bedőlését.

Ha szívesen hallgatnál a fentihez hasonló interjúkat, tekerj a 90.9 Jazzy Rádióra, ahol kedd reggelenként a MrCoin.eu képviselői és a Millásreggeli stábja kommentálja a kriptovilág legfontosabb történéseit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img