A bányászati nehézség varázsgömbje alapján 2021-re legalább 31000 dollár lesz a BTC

spot_img

Tegnap két bejegyzésben is a bitcoin bányászat témaköre került terítékre. Egyik a bitcoin bányászat technológiai hátterét mutatta be, míg a másikban az egyre hatékonyabb bányász hardverekkel kapcsolatos híreket olvashattok, többek között arról, hogy “tovább nő a Bitcoin hálózat biztonsága, aminek kapacitása az év eleji 45-ről 100 trillió hash/másodperc fölé növekedett. Ez hétszer akkora érték, mint amennyi a $20 000-es csúcs idején mérhető volt.”

Mindkét bejegyzésben előkerült a jelen bejegyzés borítóképeként látható ábra, melyben látványos színes gömbök és hasonlóan látványos százalékos értékek mutatják, hogy egy adott piaci ciklus mélypontját a bányászok kapitulációja (Miner Capitulation) adja. A bányászok kapitulációjával kapcsolatban érdemes megnéznünk a Hashrate alakulását mutató grafikont:

A 2017 végi csúcs elérésekor a hálózat össz számítási kapacitása 13millió TH/s körül alakult, az árfolyamok összeomlása ellenére folytatódott a meredek emelkedés egészen 2018 októberéig, mikor a hosszú oldalazás közben elkezdődött a bányászok kiszállása, 60 millóról közel 50%-os visszaesés következett az “aljig” (=kapituláció), mely még mindig majdnem háromszor magasabb volt, mint egy évvel korábban.

A két tegnapi cikkünkben és a mostani borítóképen látható ábra egy, a bitcoinnal kapcsolatos statisztikai elemzései által híressé vált twitterezőtől, PlanB-től származik, akinek elemzéseire mostanra az egész kriptós twitter reagál. A grafikon lényege az, hogy a jelenleg a 2018 decemberiként azonosított nehézségi alj (sötétkékkel) – ennek a historikus adatok is megfelelnek – piaci alj is volt egyben. A korábbiakban a nehézségi alj elérése után az idő előrehaladtával (kékből zöldre, majd piros pöttyre váltunk a kibányászott blokkok számának megfelelően, tehát kb. az eltelt időt jelzi) menetrendszerűen érkezik az árfolyam sokszorozódása is.

A trend és saját grafikonja alapján az elemző 2021-ben várja az újabb bitcoin árfolyamcsúcsot, legalább 31000 dolláron. Saját elmondása szerint 31000 és 300k között bármi lehet, de a múltban minden ciklussal egy nagyságrenddel csökkent a lokális aljtól mért emelkedés mértéke a csúcsig. 2021-ben így a grafikonon 1000%-nál látható vonal fölé várja az utolsó piros pöttyöket.

Twitteren nyilván számos kritika is érkezett, mondván lehetetlen a jövő megjósolni. Mi a Te véleményed kedves olvasó?

Soha ne kockáztass többet befektetéssel, mint amennyit el tudsz veszteni! Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img