Opolis: Itt az első Decentralizált Foglalkoztatási Szervezet (DEO)

spot_img

Az egyetlen valóban decentralizált stabilcoinként is emlegetett Dai fejleszője, a Maker Foundation 2018 februárja óta 28 projekt számára ítélt meg összesen 600.000 dollárnyi Dai fejlesztési támogatást. A támogatási program célja, hogy ösztönözzék a fejlesztőket és a Maker-DAI közösség tagjait a stabilcoin beépítésére projektjeikbe. Többek között ennek az ösztönzőnek is köszönhető, hogy napjainkra az összes aktív decentralizált pénzügyi alkalmazás 50%-a erre az ERC-20 tokenre épül.

Az Opolis blogbejegyzésben jelenette be, hogy fejlesztési támogatást kapnak a Makertől, ezzel pedig lehetővé válik számukra a Dai integrálása a rettentően hangzatos módon Decentralizált Foglalkoztatási Szervezet (DEO) néven illetett szolgáltatásukba. Az Opolis az ún. gig economy – körülbelül a szabadúszók által végzett projekt alapú bedolgozásra lehet fordítani – támogatására jött létre.

Az Opolis céheihez csatlakozva a tagok kapcsolatokat szerezhetnek, munkákról értesülhetnek egymástól és külsős partnerektől, valamint csoportokba verődhetnek amelyek bizonyos szolgáltatásokat (például zene és film streaming, flotta kedvezmények vagy céges szoftver licenszek) jóval olcsóbban tudnak igénybe venni. Az egyelőre csak az USA-ban aktív Opolis fő értékajánlata, hogy a szabadúszók számára elérhetővé teszi azon öszönzőket, melyek egyébként csak a céges alkalmazásban állók számára elérhetők:

  • biztosítás és egészségbiztosítás (az USA-ban különösen kritikus téma)
  • pénzügyi automatizáció, automatikus, akár nemzetközi kifizetések fiatban vagy kriptopénzben, automatizált adózás
  • közvetlen befektetések és nyugdíjmegtakarítás a platform igénybevételével számos eszközosztályba
  • konzultációs szolgáltatás a független munkavégzéssel, pénzügyekkel, adózással kapcsolatban

A weboldalon egy nagy rakat munkalehetőség is található már most, annak ellenére, hogy az Opolis éles üzeme a céhekkel csak november elsején indul. A szolgáltatásnak nyilván ára lesz, de arról egyelőre sehol nem lehet infót találni, hogy mekkora. A Dai integrációval viszont számos plusz előnyhöz jutnak a felhasználók: Kaphatják stabilcoinban a fizetésüket, amit stakelhetnek beépített decentralizált alkalmazás segítségével. Fizethetik automatizáltan az adójukat, tagságijukat és minden költséget vagy befektetési hozzájárulást Dai-ból (de még jobb, ha a stake rewardból).

Az egyik legfontosabb érv a Dai mellett, hogy a nemzetközi utalások vele villámgyorssá és végre nagyon olcsóvá válnak, nem kell hosszú napokat várni egy-egy kifizetésre.

Az árfolyamok örökös fel-le jojózása, és a menetrendszerűen érkező kriptós személyi-technológiai drámák között öröm olyan projektekről olvasni, melyek egyszerre segítik a kriptopénzek adopcióját és egy könnyebbé teszik az életet. Remélem, hogy az Opolis sikeres (és megfizethető) lesz, és hamarosan a Dai stabilcoinnal közös globális terjeszkedésükről adhatunk számot.

15 millió USD kockázati tőke befektetés a Maker – Dai stablecoin projektbe

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img