Ezzel foglalkoztunk a héten a Discord szerverünkön

spot_img

Amíg a bitcoin oldalazott, kereskedőink kihasználták az alt season-t. Erről persze még nem tudni, hogy tényleg alt season-e vagy sem, de az biztos, hogy a héten megindultak az altok. XRP, ICX, XLM, ATOM, WTC volt terítéken, amiből eddig úgy tűnik, hogy a Stellar (XLM) hozza a legnagyobbat.

Balage a héten is streamelt,ami visszanézhető a YouTube csatornánkon. A streamek kedvéért hamarosan létrehozunk egy Kripto Akadémia Twitch csatornát, ahol több tréder is kedvére élőzhet. Amint kész, szólunk.

Új kereskedővel ismerkedtünk, akivel a VIP tagok már találkozhattak, de a hivatalos szignál szobája csak a közeljövőben fog elindulni.

Balage felsorolt egy rakat altcoint, amit figyelni fog: ha a grafikonok is úgy akarják akkor a következő időszakban újra altcoin párokkal kereskedünk.

Cointhunter elég sok grafikont elemzett kérésre az egyik este, köszi neki!

Az egyik előfizetőtől kapott kérdés kapcsán is megosztotta gondolatait:

“Van olyan módszer, amivel kitörést játszunk meg agresszívan? Mindegy melyik irányba. Pl. egyik tőzsdén felfelé, másikon lefelé kereskedünk. A stop loss egyik helyen kivesz, a másik tőzsdén meg nagyot fogunk. Szakzsargon erre? Szerintem érződik a levegőben a nagy bumm.”

Cointhunter válasza:

A kérdést kétfelé szedem. 1. Nagyon sok módszer van, lehet trend törésre, volume kiugrásra, ársáv ki- vagy letörésre, indikátorok jelzésére, ár visszapattanására, trendvonalról elpattanására pozíciót nyitni. Mi itt általában akkuzónák, és fontos ársávok törésénél, elpattanásáról kereskedün (Balász és én biztosan). 2. A felfelé és lefelé kereskedés ötlete elég régi. Nekem nem működött. Miért?

“Mert ha egy invalid kitörésbe nyitsz pozíciót, akkor az egyik irányba elindulásnál zárod az ellentétes kereskedést, természetesen negatívba. Majd a te általad jónak ítélt irány megfordul, és ez a pozid is mínuszos lesz!

Pl.: EOSU19 oldalazás (zöld sáv) =  nyitsz egy long pozit és egy shortot hiszen valamerre biztosan menni fog.

Majd kitör:

Hurrá, zárod a shortot mínuszba, de hamis lesz a kitörés!

Majd gyorsan zárod a longot is mínuszban! És mikor tényleg jó beszálló lenne, akkor már nem mersz belépni, hátha ismét hamis kitörés! Pedig ez jó lenne!

Na ezért nem működik (nálam)! Én jobban szeretek a kitörés (letörés) után belépni egy szűkebb SL-el.”

Előfizetek a VIP tagságra

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img