Stellar, IBM és akik az airdroppokból élnek

spot_img

A múlt hét egyik nagy nyertese volt a Stellar, aminek értéke két nap alatt több, mint 50%-ot emelkedett. Ebből Balage Discord csatornájának követői is kivehették a részüket, akik őt követve alig egy nap alatt 29-38%-os profitot könyvelhettek el.

Az XLM a növekedésének nagy részét azonban mára már visszaadta és ha ilyen ütemben csökken, hamarosan kieshet a Coinmarketcap TOP 10-es listájából is, ahová múlt héten a Cardano kiütésével kerülhetett be.

A Stellar árfolyama egyébként igencsak megsínylette a már másfél éve tartó medve piacot. BTC-ben jelenleg 90%-os, dollárban 94%-os mínuszban van és a belengetett folyamatos airdrop is nyomás alá helyezheti őket, bár az ezáltal megszólított tömegek idővel akár elkötelezett felhasználókká is válhatnak.

Óriási Stellar airdrop és ami mögötte van

Eközben a fő partnerüknek számító IBM is elkezdett másfelé nézelődni. Bár ez rövid távon valószínűleg nem lesz hatással a Stellarral való együttműködésükre nézve, de a vállalat blokklánc fejlesztésekért felelős vezetője pár órája egy interjúban nyilatkozott úgy, hogy szívesen dolgoznának a Facebookkal Libra projektjének megvalósításán is.

“A blokklánc egy csapatsport és ha az ügyfeleink készen állnak arra, hogy együtt dolgozzanak a Facebookkal, mi is ott leszünk, hogy segítsünk nekik.”

A fentebb említett Stellar airdrop egyébként egy Yahoo-n megjelent cikkben is említésre került, amiben olyan embereket mutattak be, akik a különböző promóciók során kiosztott tokenek eladásával szerzik meg a napi betevőre valót. Az interjúalanyok nem meglepő módon olyan térségekből származnak, mint például Banglades vagy Nigéria, ahol pár dollár már egy ott élő ember napi fizetésének felel meg.

A legtöbb tokenvadász minden létező ajánlatra lecsap és hajlandó bármilyen kriptopénzt népszerűsíteni a saját közösségi oldalain, cserébe az általában néhány dollárnak megfelelő jutalmakért. Ezeket általában az adott kriptopénzben fizetik ki nekik, amit ők az első tőzsdére való bejutás során igyekeznek is eladni, még azelőtt, hogy azok teljesen értéktelenné válnának. Akad közöttük, aki napi 8 órában foglalkozik ezzel, amivel havonta átlagosan $150-t tud megkeresni. Ez számára már elegendő volt ahhoz, hogy korábbi főállásából kilépve minden idejét ennek a tevékenységnek szentelje.

Munkája javarészt abból áll, hogy bizonyos Facebook vagy Telegram csatornákat követve végrehajtja az ott kiadott napi feladatokat és megosztja saját közösségi oldalain a különböző kriptókat támogató promóciós anyagokat. Aki ért a photoshophoz, megcsíphet valamilyen jól fizető ideiglenes munkát is, például bannereket készíthet, amit akár dollárban, vagy bitcoinban is kifizethetnek neki. Egy brazil srác például a Credits Telegram csatornájára készített grafikákat, amiért $4000-t tehetett zsebre. Ez hazájában másfél éves minimálbérnek felel meg, amit ő így 3 nap alatt tudott megkeresni.

Neves partnerekkel dolgozhat együtt a Credits

Persze vannak horror sztorik is. Volt aki például két hetet töltött azzal, hogy egy 100 oldalas dokumentumot lefordítson az anyanyelvére, ám az őt megbízók végül sohasem fizették ki a munkáját,.

Egy hozzáértő szerint, bár az airdroppokban való részvétel időigényes, de alapvetően nem nehéz feladat. Egy ember napi 10 ilyen akcióra is jelentkezhet és végrehajthatja a tokenekért cserébe feltételül szabott feladatokat. Még ha 10 airdropból 9 átverés is, a 10. még mindig hozhat annyi pénzt, amiért megéri ezzel foglalkozniuk, bár ez attól is függ, hogy a világ mely pontján él az ember.

Ha nem akarod a szerencsére bízni a dolgot, a MrCointól akár meg is vásárolhatod a legígéretesebbnek tartott kriptopénzeket.

MrCoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img