Tezos: Binance listázás pipa, staking hamarosan

spot_img

A Binance tőzsde tegnap jelentette be a Tezos listázását és három kereskedési pár indulását a platformon. A XTZ/BNB, XTZ/BTC és XTZ/USDT kereskedés a mai napon, magyar idő szerint 13:00-kor kezdődik.

A listázással kapcsolatos CZ tweet és a “#tudjátok mi jön ezután” megjegyzés alá rögtön érkezett is, hogy a staking lehet a következő lépés.

https://twitter.com/cz_binance/status/1176092039785533440

A Tezos Liquid Proof of Stake (LPoS) konszenzus modellt használ, a felhasználók már minimális tokenmennyiséggel is részt vehetnek az itt “baking” néven illetett staking folyamatban delegálti szolgáltatás igénybevételével. A független stakeléshez már komolyabb erőforrások kellenek, a dolog bonyolultságáról már nem is beszélve. Legalább 10 000 XTZ tartása mellett Tezos csomópont, valamint Baker és Endorser kliens futtatása is szükséges.

Habár nagy összegek tőzsdei tárolását biztonsági okokból nem javasoljuk, látható, hogy miért izgalmas számos befektető és kereskedő számára, ha a Tezos a Binance tőzsde felületén is stakelhető lesz: nem kell időt tölteniük a körülményes beállításokkal, a hálózat stabilizálásáért járó jutalmakat automatikusan a tárcájukba kapják.

Korábban ezt írtuk a Tezosról: ” A tezos egy blokklánc rendszer, mint a Bitcoin, és az Ethereum. Egyedi, mert on-chain-governance-t tesz lehetővé, ha az emberek meg szeretnének valósítani egy új fejlesztést, akkor összejönnek, és szavaznak, nincs szükség fork-ra, a rendszeren belül dönthetnek az emberek az újdonságokról. Az alapján szavaznak, hogy mennyi “vagyonnal” rendelkeznek, hogy hány XTZ-t birtokolnak. Ezt egyszer már meg is tettük sikeresen, az emberek 80%-a szavazott, rendben ment a folyamat. (…) Itt egy teljesen decentralizált rendszerről van szó, jelenleg 500 validátorunk van, az EOS-nak például 21 van, a Cosmos-nak azt hiszem 100.”

Tezos meetupon jártunk, on-chain governance-ről tanultunk

A Tezos árfolyama a 2017 végi csúcsról 97%-os zakó után 0.3$-on találta meg az aljat, majd hasonlóan meredek emelkedés után június óta konszolidációt láthatunk. A BTC árfolyam és vele az egész piac bizonytalasága okán azok számára, akik hosszú távú potenciált és staking lehetőséget látnak a projektben, az átlagoló pozícióépítés lehet az optimális.

Tezos árfolyama a heti logaritmikus grafikonon. Forrás: Tradingview

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img