Bhután is nemzeti, digitális pénzt indít

spot_img

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egyre nagyobb “divat” egyes nemzetek körében, hogy nemzeti, digitális pénzt indítsanak, így tett nemrég a Marshall-Szigetek, sőt, az egyik legmeghatározóbb nemzetgazdaság, Kína is hasonló lépésre készül, a szükséges előkészületeket már meg is tette.

Most egy újabb ország, Bhután csatlakozik a sorhoz, a régóta használt helyi pénz, a ngultrum nem tűnik el, az új, digitális pénz azzal egyenértékű, és egyenrangú lesz, prizm néven indul. A királyság minden lakosa alanyi jogon kap 100 darabot a kriptopénzből, a kormány pedig mintegy 50 millió dollárnyi befektetéssel járul hozzá a projekt sikeréhez.

A Libra is inspirálta Kína nemzeti digitális pénzének fejlesztését

Annak ellenére, hogy az allám, pontosabban maga a király áll a háttérben, az ígéretek szerint teljességgel decentralizált rendszerről lesz szó, alacsony tranzakciós költségekkel. A közszolgák fizetése igény esetén prizm-el történik majd, motiváció gyanánt némiépp megemelik a bérét azokna az állami alkalmazottaknak, akik átállnak a kriptopénzre.

Saját kriptopénzt indít a Marshall-szigetek

Az ígéretek között az is szerepel, hogy az ázsiai ország számos pontján állítanak fel ngutrum – prizm váltó irodákat, szintén az elterjedést elősegítendő.

IMF: Gondolja meg a Marshall-szigetek, hogy kriptopénzt tenne hivatalos fizetőeszköznek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img