Letartóztattak egy amerikait, amiért kriptós előadást tartott Észak-Koreában

Megosztom

A 36 éves Virgil Griffith-et elsőre talán meglepő módon nem a koreaiak tartóztatták le, hanem az amerikaiak, mikor megpróbált belépni az országba a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren.

A hivatalos közlemény szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy a nemzetközi pénzügyi-kereskedelmi szankciók megkerülésében segédkezett a koreai rezsimnek. Griffith áprilisban a Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference rendezvényen vett részt és adott elő, ahol többek között arról is kérdezték, hogy hogyan működik a blokklánc technológia, az okosszerződések, és milyen módon lehetne dél-és észak-koreai felek közötti rendszeres kriptopénz váltást bonyolítani. Az FBI szerint ez totálisan illegális, hiszen a szankciók megkerülésére és pénzmosásra irányul, ráadásul emberünk más amerikaiakat is igyekezett toborozni a következő konferenciára, valamint azt is kutatta, hogy hogyan juthat új állampolgársághoz.

Az FBI mellett a kémelhárítás és az Igazságügyi Minisztérium is dolgozott az ügyön, a közleményben hangsúlyozzák, hogy Észak-Korea veszélyt jelent az amerikaiak biztonságára, és hogy a gyanúsított a külügyminisztériumi tiltás ellenére utazott az országba.

Az eset jól mutatja, hogy a kriptopénzek és a blokklánc technológia nemzetbiztonsági kategóriává vált, és világszerte nem csak a spekulátorok, a “bankolhatatlanok”, de az autoriter rezsimek fontos eszközosztálya is.

Szeptemberben némi szarkazmussal számoltunk be a februárra Phenjanba tervezett kriptós konferenciáról, melynek célja látszólag inkább a turizmus élénkítése és devizabevétel szerzése, mint a színvonalas szakmai program összeállítása. A fenti hírből most már tudjuk, hogy a technológiával is foglalkoztak áprilisban…

Programajánló: Kripto konferencia Észak-Koreában

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel