#Bitcoin

spot_img

Az emojik az okostelefonok korának kedvelt kommunikációs eszközei. A különböző hangulatokat, helyszíneket és cselekményeket ábrázoló kis rajzocskák rendkívül kifejezőek tudnak lenni, amire a világ legnagyobb márkanevei is rájöttek.

Az év első hónapja emojikkal kifejezve

A hashflag-ek, vagyis a márkanevekhez fűződő emoji-k olyan ikonok, amik automatikusan megjelennek akkor, ha valaki beírja egy ismert márka nevét a Twitteren. Ezek általában csak rövid ideig érhetőek el, a Coca-Cola-hoz hasonló globális brandek pedig dollármilliókat szoktak fizetni azért, hogy néhány hétig a saját neveik mellett is felbukkanjon egy-egy rájuk jellemző rajzocska.

Időnként a Twitter magától is hozzárendel egyes eseményekhez ilyen a grafikus elemeket, például a világbajnokság ideje alatt, a résztvevő országok neveinek megfelelő hashtagekhez.

A hétvégén mindenki legnagyobb meglepetésére egy újabb, eddig még sohasem látott hashflag bukkant fel: a #Bitcoin.

A nemzetközi közösség az eseményt egy őrült nagy spammeléssel ünnepelte meg, amivel a #Bitcoin vált a hétvége egyik legjobban trendelő témájává az oldalon. Mindez alighanem a Twitter Bitcoin fanatikus hírében álló igazgatójának, Jack Dorsey-nak köszönhető, akinek a személyes bemutatkozásában is kizárólag ez a hashflag szerepel.

Tekintettel arra, hogy ugyancsak az övé az Egyesült Államokban legnépszerűbbnek számító és bitcoin vásárlásra is lehetőséget adó fizetési alkalmazás (Square / Cash App), személyében egy rendkívül erős szövetségesre leltek a hodlerek.

Bár egy emoji megjelenése nem tűnhet nagy dolognak, a hétvégén ennyi is elég volt ahhoz, hogy teljesen eufórikussá váljon a hangulat a Twitteren, amit nem is lehet igazán szavakkal visszaadni. Bár sok szó esik arról, hogy miként segíthetnék elő a Bitcoin térnyerését a különböző törvényi szabályozások,  vagy akár az intézményes nagy pénz megjelenése, alighanem mindkettő hatása eltörpülne amellett, ha a bitcoin a popkultúra részévé válna, ebben a tekintetben pedig ez a néhány pixel hatalmas előrelépést jelent.

A történtek kapcsán egyébként már sokan elkezdték találgatni, hogy vajon a többi kriptopénzt milyen emojival lehetne helyettesíteni.

Ha esetleg volna valamilyen kreatív javaslatotok, mutassátok meg nekünk is. A hozzászólásoknál több száz emoji közül válogathattok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img