Venezuela, hiperinfláció, egy BTC plakát

spot_img

A Redditen tette közzé alkotását egy önjelölt művész, melyen a hiperinfláció sújtotta Venezuela nemzeti valutája, a bolívar örökíti meg a bitcoint, pontosabban a BTC logót. 950 000 bolívar összeértékű bankó lett felhasználva, beszédes adat, hogy ezeket 120 dollárért vette az eBay felületén, a reálgazdasági értékük nagyjából 5 dollár lenne jelenleg.

A venezuelai hiperinfláció sokakat a kriptopénzek felé fordít, ezt hivatott megörökíteni a borítóképünkön látható alkotás.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk több ízben is, a dél-amerikai országban előfordul, hogy már az orvost is bitcoinnal fizetik ki a szülés lebonyolításáért, de nem csak a legismertebb kriptopénz örvend egyre növekvő népszerűségnek, a dash is ütemesen halad a mainstrem elterjedés felé az országban, hamarosan akár egymillió felhasznlója is lehet.

Új csúcson a BTC forgalom Venezuelában

Ha szeretnéd jobban érteni az infláció, és a kriptopénzek terjedésének összefüggését, ha szeretnél megtanulni kereskedni, vagy ha szeretnéd végre jól érteni a blokklánc technológia működését, iratkozz fel a teljesen ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ismerd meg a kriptopénzek területét!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img