TE-FOOD – Pölöskei Szörp partnerség

spot_img

Korábban már több alkalommal is olvashattatok oldalunkon a magyar háttérrel rendelkező TE-FOOD-ról, ami a feltörekvő gazdaságok élelmiszer biztonságára, és a “farmtól az étkezőasztalig” ellátási lánc biztosítására fókuszál.

Az eddig már olyan világcégekkel, mint például az Auchan, és az olyan nemzetközi szervezetekkel, mint az ENSZ partnerségre lépő blokklánc vállalkozás most egy ismert magyar márkával kötött együttműködési megállapodást.

Néhány órával ezelőtt jelentették be, hogy a Pölöskei Szörp a TE-FOOD magyarországi partnerének, a Laurel Ltd.-nek a vezetésével kezd bele annak a teszt programnak a megvalósításába, mely során blokklánc-alapú nyomonkövetési megoldással fogják ellátni a Pölöskei eper és málna ízesítésű szörpjeit.

A termékek eredetével és életútjával kapcsolatos információkat a fogyasztók az üvegeken található QR-kódok segítségével hívhatják le a TE-FOOD saját blokkláncáról, a FoodChain-ről.

A Pölöskei Szörp üzemeiben évente 2400 tonna gyümölcsöt dolgoznak fel, melyek 33 különböző termék elkészítése során kerülnek felhasználásra Magyarországon és négy szomszédos államban.

A TE-FOOD egy 90-es évek óta működő vállalkozáson alapul, ami 2015/2016 körül kezdte meg a saját, élelmiszereket nyomonkövető rendszerének fejlesztését. A korai szakaszból való továbblépéshez szükséges forrásokat egy 2018 elején lebonyolított ICO során sikerült megszerezniük, ahol alig 15 perc alatt gyűlt össze a célként kitűzött 19 millió dollár.

Interjú Vén Mártonnal, a TE-FOOD társalapítójával

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img