Feltörték a Trinity walletet, leállt az IOTA

spot_img

A kora esti órákban leállították az IOTA hálózatát, miután sorozatos támadások érték tárcájukat, a Trinity walletet.

“Bűnüldöző szervekkel és kiberbiztonsági szakértőkkel dolgozunk együtt, hogy kivizsgáljunk egy ellenünk irányuló összehangolt támadássorozatot, ami pénzeszközök ellopásához vezetett. Felhasználóink védelmében lekapcsoltuk a hálózat működését felügyelő Coordinator-t és azt javasoljuk, hogy további értesítésig senki se nyissa meg a Trinity tárcáját. Frissítéseket ezen a címen fogunk közzétenni: https://status.iota.org”

Az IOTA első ízben szerdán jelezte, hogy gondok lehetnek a Trinity wallettel, amit a tegnap esti drasztikus lépések követtek. A tárcát 2019 júliusában adták ki, ami előtt állítólag két kiberbiztonsági cég is bevizsgálta a szoftvert.

IOTA: vége a bétának, megjelent a Trinity 1.0-ás verziója

A mostani támadás pontos részleteit egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, de a közzétett információk alapján arra lehet következtetni, hogy a támadók képesek lehettek a seed jelszavak megszerzésére és a felhasználók walletjeinek feltörésére. Eddig 10 károsult vette fel a kapcsolatot az IOTA-val, akiket 300 000 és 1.2 millió dollár közötti veszteség érhetett.

Utoljára Decemberben írtunk a projektről. Akkor a node-okat összekötő Coordicide hibája miatt állt le 15 órára a hálózat.

Hírösszefoglaló: szabadnapot vett ki az IOTA, felszabadul a maradék TRX

Az IOTA legjelentősebb partnerkapcsolatai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img