Binance: kimaradások, kártérítés(?) és CZ interjú

spot_img

Az elmúlt napokban talán ti is találkoztatok a Binance egyre szaporodó hibaüzeneteivel, illetve észrevehettétek a tőzsde tegnapi leállását is. A történtekért egy külön bejegyzésben kért elnézést CZ, az oldal alapítója, amiből kiderült, hogy rendszerük egyszerűen nem bírta kezelni a kereskedők rohamát.

“A medve piac során számtalan terheléses tesztet hajtottunk végre, ám ezek a szimulációk nem tükrözték pontosan azt az élő környezetet, ahol több tízmillió felhasználó akar kereskedni. Azt hittük, hogy a 10-100-szoros tartalék teljesítménnyel rendelkezünk, de a valóságban ez csak 3-5-szörös volt volt. A jó hír, hogy ez egy viszonylag könnyen és gyorsan orvosolható problémát jelent, így most azon vagyunk, hogy mielőbb optimalizálni tudjuk a rendszereinket.

Ha valaki úgy érzi, hogy méltánytalanul kedvezőtlenül érintették a kimaradások, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy mielőbb kivizsgálhassuk az esetét.”

Tegnap egyébként egy interjút is adott CZ, amiből az alábbi gondolatait emelném ki:

  • Ha a világon bárhol kiadnak egy megszerezhető kriptotőzsdei licenszet, akkor a Binance kísérletet fog tenni annak a megszerzésére. Szeretnének mindenhol együttműködni a helyi szabályozókkal.
  • Sok befektető még nem érti mi az a Bitcoin, ezért annak csak egy szűk felhasználási módjára koncentrálnak és nem látják a nagyobb képet. Ez olyan, mintha egy vak ember tapintással próbálná megállapítani, hogy mi az az elefánt, aminek a lábait egy oszlopnak, a testét pedig falnak gondolná.
  • A pénzgyűjtés lehet a kripto legfontosabb alkalmazása. Korábban még sohasem volt lehetőség arra, hogy emberek a világ bármely részéről, korlátozások nélkül csatlakozhassanak egy pénzgyűjtő kampányhoz. Ha ez az ágazat képes tovább fejlődni, akkor a jövőben ma még elképzelhetetlennek tűnő dolgokat lehet majd a segítségével megvalósítani, például más bolygók kolonizálását, vagy emberek tízmillióit érintő egészségügyi kutatásokat. Elon Musk SpaceX/Mars programjában csak nagybefektetők vehetnek részt, ami erősen behatárolja, hogy kiktől kérhet támogatást. Mi lenne akkor, ha bárki, aki hisz a tervének a megvalósulásában beszállhatna a projektbe, akár 5 akár 5000 dollárral? A pénzgyűjtés demokratizálása az egész civilizációnkra hatással lehetne.
  • A Telegram ICO-n ők sem tudnak kiigazodni. Ha a SEC értékpapír kategóriába sorolja őket, nem fogják felvenni a tőzsdére.
  • Nem szeret jósolni, de szerinte a felezés még nincs beárazva. Az emberek szeretik a kerek számokat, ezért pszichológiai okokból egy ideig $10 000 környékén ragadhat az árfolyam. A BTC árát nem annak kellene meghatároznia, hogy mennyibe kerül előállítani, hanem hogy mekkora iránta a kereslet. A bitcoin iránt szerinte növekvő kereslet tapasztalható, miközben a kibocsátásának üteme csökkenni fog, ezért a közgazdaságtan szabályai szerint az árfolyamának emelkednie kellene. Persze sok más dolog is hatással lehet ennek az alakulására, ezért nehéz előre megmondani, hogy valójában mi is fog történni.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img