Blokkláncot vált a Steemit, duplázódnak a tokenek is

spot_img

Néhány héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Justin Sun a Steemit blogger platformot is megpróbálta beolvasztani a Tron ökorendszerébe. Törekvései azonban heves ellenállásba ütköztek, amit ő egy agresszív hatalomátvételi kísérlettel próbált meg orvosolni, sikertelenül.

  1. A Tron blokkláncon folytatja tovább a Steemit
  2. Steemit: forkkal védte be magát a közösség Justin Sun ellen
  3. Hatalomátvétel a Steemen
  4. Nem ért véget a Steem-ért folytatott küzdelem

“Sun azt hitte, hogy ha megszerzi a tokenek többségét, akkor bármilyen módosítást meg tud majd szavazni magának. Nem értette meg, hogy a tokenek mögöttes értéke a közösségben rejlik és az emberek nélkül semmire sem megy majd velük.” – mondta az egyik legnagyobb Steem node üzemeltetője.

Hogy a további háborúskodás elejét vegyék és teljes mértékben függetleníteni tudják magukat Justin Sun befolyásától, pénteken egy hard forkra fog sor kerülni, amit a Steemit több ismert képviselője is támogatni fog. Ennek során minden Steem-en tárolt adatot átmásolnak a Hive.io blokkláncra, vagyis a blogbejegyzésektől kezdve, a walletekben tárolt tokenekig minden egy az egyben elérhető lesz az új platformon is, kivéve Justin Sun tárca címeit, amiket teljesen kizárnak a költözésből.

A jövőben a felhasználók dönthetik majd el, hogy a régi vagy az új Steemiten  folytatják-e tovább a tevékenységüket. A hard fork szervezői arra számítanak, hogy a másolás végrehajtása után a Steem tokenek árfolyama bezuhan, de reménykednek abban, hogy egy tőzsde majd felveszi a kínálatába az új platform tokenjeit, és a közösség tagjai a rendeltetésüknek megfelelően tudják majd azokat felhasználni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img