Cardano: Shelley béta és Daedalus 1.0

spot_img

Az elmúlt napokban két fontos mérföldkövet hagyott maga mögött a Cardano csapata. A régóta várt és stake-elést is lehetővé tevő Shelley béta tesztje során, létrehozták az új hálózat Genesis blokkját, amit a fejlesztés vezetője egy Gyűrűk Urát idéző hasonlattal kommentált.

“A mi világunkban a varázsló pontosan akkor érkezik, amikor kell.”

A sikeres teszt alapján szerint minden a terveknek megfelelően halad, az ígéretek szerint pedig a zárt körben végzett kísérleteket hamarosan a nyilvánosság bevonása követheti, ami az utolsó lépés lesz a Shelley indulása előtt.

A Cardano titkai

Ezzel kapcsolatban ugyancsak jó hír, hogy megjelent a Daedalus wallet 1.0-ás verziója is. A full node szerepét betöltő tárca legfőbb előnye, hogy felhasználóinak nem kell más szolgáltatókra hagyatkoznia a tranzakcióik végrehajtásához, mert ezen keresztül közvetlenül a blokkláncnak küldhetik el tranzakcióikat

A wallet telepítése akár 60-90 percet is igénybe vehet, mivel annak először le kell töltenie és szinkronizálni kell a Cardano összes múltbéli tranzakcióját. Ennek az adatbázisnak a mérete januárban 6Gb körül mozgott, így mostanra ennél valószínűleg már kicsit több helyet kell felszabadítania annak, aki kipróbálná a programot. Aki ezzel szemben egyszerűen csak tárolni szeretné a tokenjeit, az továbbra is használhatja majd a Cardano light walletjeit (pl.: Yoroi), vagy más ADA-t támogató tárcákat, például a Binance által is favorizált Trust-ot.

Az új Daedalusról annak termékmenedzsere, Darko Mijic készített bemutató videót.

Szerk.: a cikkben tévesen állítottam, hogy a Trust Wallet már támogatja a Cardano-t. Ennek bevezetése csak a Shelley main net indulása után fog megtörténni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img