Vagyontárgynak minősítette az ethereumot egy kínai bíróság

spot_img

Kína és a kriptopénzek kapcsolata régóta viharos, pedig a világ nagyon szeretné, ha ez a kapcsolat rendeződne, hiszen egy óriási, és komoly vásárlóerővel rendelkező piacról van szó. Most úgy tűnik, hogy apró, de fontos lépést tett az ázsiai ország, egy kerületi bíróság gazdasági értékkel rendelkező vagyontárgynak mondta ki az ethereumot.

A bitcoin.com beszámolója szerint korábban a vezető kriptopénz, a bitcoin kapcsán is születtek hasonló ítéletek különböző bíróságokon, most azonban úgy tűnik, hogy trend szerűen terjednek a kedvező határozatok. Bár a kriptopénzek nem teljesen legális eszközök egyelőre Kínában, az emberek legálisan birtokolhatják és transzferálhatják egymás között.

Sencsen Futian kerületében, Guandong tartomány népi bírósága most egész pontosan azt mondta ki, hogy az ethereum olyan vagyontárgy, ami a kínai törvények védelme alatt áll, azok mindenkor vonatkoznak rá, ugyanúgy, ahogy bármilyen más vagyontárgyra.

Sőt, egy helyi szaklap beszámolója szerint az ítélet értelmében az ethereummal való kereskedés is legális.

Ahogy az lenni szokott, a bíróság nem önszántából, hanem egy konkrét ügy keretében foglalkozott a kérdéskörrel, egy korábbi alkalmazott ellen indított per kapcsán. Történt ugyanis, hogy egy helyi férfi próbaidejének letelte után elbocsátásra került munkáltatójától, mint utóbb kiderült ottléte során hozzáfért az egyik partner privát kulcsához, sőt jelszavához is.

Csalódottságában úgy döntött, hogy visszaél a megszerzett privát kulccsal és jelszóval, 3 ETH-t, és milliónyi jelentéktelen token eltulajdonításával vádolták meg. Bár a kártétele még az ezer dollárt sem érte el, a bíróság mégis úgy döntött, hogy hét hónap elzárással, és 2000 jüan bírsággal sújtja a korábbi alkalmazottat.

Elemzők szerint ez, és az ehhez hasonló esetek még távolról sem jelentik azt, hogy Kína pénzként tekintene az új digitális eszközökre, odáig viszont már eljutottunk, hogy a törvény hatálya alá tartozó, kifejezett vagyontárgyként legyenek kezelve.

Ha szeretnéd jobban érteni kriptopénzek, és a blokklánc technológia működését, akkor iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, kezdj el tanulni még ma, ne maradj le korunk pénzügyi forradalmáról! Ha pedig a kereskedés kapcsán már megszerzett tudásodat szeretnéd kamatoztatni, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ahol szakértőink napi tippekkel várnak a sikeres kereskedés érdekében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img