Vechain: CAFA, Carrefour, ACWA és Daimler

spot_img

Az elmúlt napokban több említésre méltó hír érkezett a Vechain háza tájáról, hétfőn pedig folytatódhat is a bejelentés sorozat, bár ez egyelőre még csak spekuláció.

A Vechain csatlakozott Kína Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Szövetségéhez. A 160 tagból álló szervezet tagjai között a legnagyobb helyi élelmiszeripari társaságok mellett számos világmárka, például a McDonalds, a Walmart, az IBM és a Cargill is megtalálható.

A csoport egyetlen blokklánc szolgáltató partnereként a Vechain feladata lesz, hogy segédkezzen egy biztonságos “farmtól az asztalig” szállítási rendszer kidolgozásában. Kína az elmúlt évek, évtizedek élelmiszeripari és egészségügyi botrányai után szigorúbb szabályokat vezetett be ezeken a területeken, melyek betartását már külföldi kereskedelmi partnereitől, például a Franciaországgal és Ausztráliával kötött megállapodásuk résztvevőitől is elvárja.

A Vechain sajtóközleménye szerint már megkezdték a munkát a szövetség egyes tagjaival és hamarosan még többen csatlakozhatnak majd a rendszerükhöz.

Egy ugyancsak Vechainhez köthető bejelentés szerint, a Walmart után a világ második legnagyobb üzeltlánc hálózatát üzemeltető Carrefour csoport összes brazíliai üzletében bevezetik a MyCare-t, ami a Vechain és egy norvég minőségbiztosítással foglalkozó cég, a DNV GL által közösen kidolgozott és jelenleg elsősorban a koronavírus terjedésének megakadályozására használt egészségügy-technológiai megoldás. Ezt az alábbi cikkünkben mutattuk be nektek.

A MyCare-t a napokban egy másik jelentős vállalat, az ACWA Power is integrálni kezdte a rendszerébe. A megújuló energiákban utazó cég világszerte 32 vízerőművet üzemeltet, illetve vezetője a világ legnagyobb naperőmű parkját (Noor Energy 1) építő konzorciumnak.

Noor Energy 1

Bár az elmúlt két nap folyamán már 22%-ot emelkedett a VET árfolyama, elképzelhető, hogy a cikk írásának pillanatában tapasztalható korrekció után egy újabb felfelé tartó lépés következhet, aminek alapjául egy Vechain közösségben élő spekuláció szolgálhat.

A BYD egy nálunk talán kevésbé ismert kínai cég, ám jelenleg ők a világ legnagyobb elektromos járműveket, autókat és buszokat gyártó vállalata. A BYD még márciusban jelentett be egy forradalmi áttörést az akkumulátor technológia területén, az ezzel kapcsolatos közösségi médiás bejegyzésükben pedig a Vechaint is megjelölték.

Egy autóipari körökben terjedő pletyka szerint, a BYD a Daimler (Mercedes) és a Ford számára értékesítheti tovább az új fejlesztést, néhány nap múlva pedig a VeChain és a Daimler képviselői közösen fognak részt venni egy nagy neveket felvonultató blokklánc konferencián.

A Vechain közösség most abban reménykedik, hogy a rendezvényen esetleg elhangzik majd egy olyan utalás, vagy talán konkrét bejelentés, ami megerősítheti a fenti híreket és valamilyen formában a VET-et is összefüggésbe hozza az ügylettel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img