Kate Winslet lesz a OneCoin mozi sztárja

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a OneCoin volt a kripto világ, és talán az egész világ egyik legnagyobb, legtöbb embert és tőkét megmozgató csalása, aminek a feltérképezése mind a mai napig nem ért véget. Egy karizmatikus, legalábbis extravagáns ruháival a figyelmet mindig megragadó női vezető, óriási ígéretek, kijelentőmódban elhangzó mondatok a coin jövőbéli árfolyamát illetően, gyűlések hangos zenével, minden, ami kell.

Ahogy az lenni szokott az eset súlyánál, természeténél fogva film készül belőle, az MGM stúdió jegyzi, a főszereplő pedig nem más, mint az Oscar díjas Kate Winslet.

A készülő film vezető producere, Jen McAdam, aki Douglas Thompson szerzőtársával írta a film alapját adó “Fake!” című könyvet, McAdam maga is áldozat, ez minden bizonnyal hozzájárult az ambícióihoz a munka elkészítése kapcsán.

Holtan találták a OneCoin promótereit Mexikóban

A forgatókönyv írója az a Scott Z. Burns, aki a koronavírus-járvány során óriási (újra)nézettségnek örvendő Contagion forgatókönyvét is írta, a további producerek között pedig maga Winslet is megtalálható. Winslet hét alkalommal lett Oscarra jelölve, egyszer nyert is a The Reader című filmben nyújtott alakításáért.

90 évet is kaphat a OneCoin társalapítója

A OneCoin jelenséget sokan a történelem egyik legnagyobb csalásának tartják, ha minden igaz, mintegy négy milliárd dollárt sikerült meglovasítaniuk az elkövetőknek. Bulgária volt a projekt bölcsője, Ruja Ignatova, a cég feje alapította az azonos nevű háttércéget, illetve a szorosan kapcsolódó OneLife Network névre keresztelt szervezetet is. Egy remek összefoglaló a kriptopénzekhez is kötődő csalás típusokról itt.

Ignatova 2017-ben eltűnt, a bátyját azonban elfogták, bűnösnek vallotta magát csalás és pénzmosás vádakban.

A Wall Street Szukája 4 000 000 000 fonttal rövidítette meg befektetőit

McAdam, a családja és barátaik közel 300 000 dollárt vesztettek azzal, hogy beszálltak a OneCoin őrületébe, elmondása szerint “pokoli” élmény volt a hiábavaló küzdelem a pénzükért. Az mindenesetre biztos, hogy ha jól nem is járt végül, de egy igazán komoly hollywoodi produkcióban vehet részt az élménynek köszönhetően, hogy megérte-e, az majd csak a film sikerei, vagy éppenséggel kudarca után fog kiderülni.

Az mindenesetre biztos, hogy mi meg fogjuk nézni a filmet, be is számolunk róla amint lehet! Illetve reméljük, hogy Winslet ez alkalommal némiképp önzetlenebb lesz a bajtársaival:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img